Confisquen 50 quilos d’haixix a dues persones que van envestir amb el seu cotxe diverses patrulles de la Guàrdia Civil, a Roda de Barà

En l'operació van participar efectius de la Policia Local de Roda, a més de guàrdies civils

Guardia Civil / Policia Local de Roda

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Roda de Berà com a resultat d’una investigació conjunta han aconseguit desmantellar una plantació de marihuana ubicada a l’interior d’un habitatge de Roda de Berà amb 250 plantes de cànnabis sativa, així com la confiscació de 54 quilos de haixix, 9 quilos de cabdells de marihuana seca i llista per a la seva distribució i posterior venda, 1 pistola i una armilla antibales.

Als detinguts, responsables de la plantació, se’ls investiga pels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, tinença il·lícita d’armes, pertinença a grup criminal i atemptat contra agent de l’autoritat. La investigació prèvia duta a terme va permetre determinar que en el citat domicili es localitzava una plantació de marihuana i que diverses persones accedien al seu interior adoptant grans precaucions.

Amb la pertinent autorització judicial per a l’entrada i registre de l’habitatge en què hi havia indicis de localitzar-la plantació, es va dur a terme l’operatiu, motivant que un dels detinguts conduint un vehicle intentés fugir del lloc, donant-se a la fuga amb una perillosa maniobra xocant en la seva fugida amb diversos vehicles oficials i posant en risc la integritat física dels agents actuants. Finalment en intentar fugir a peu va poder ser interceptat.
Iniciat el registre es localitza a l’interior de l’habitatge a un altre dels integrants del grup criminal que en el moment de la seva detenció realitzava tasques de manteniment de la plantació de marihuana. Al garatge de l’habitatge es va poder observar que els investigats ho havien tapiat per tal de camuflar la plantació de marihuana en fase de creixement adulta.

Com a resultat final de l’operació es van detenir 2 persones de nacionalitat albanesa de 30 i 32 anys, i es van intervenir 250 plantes de cànnabis sativa, 54 quilos d’haixix, 9 quilos de cabdells de marihuana seca i llista per a la seva distribució i posterior venda, 1 pistola 9 mm. curt i una armilla antibales.
Als detinguts, responsables de la plantació, se’ls ha imputat pels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, tinença il·lícita d’armes, pertinença a grup criminal i atemptat contra agent de l’autoritat. Posats a disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 del Vendrell, es va decretar el seu ingrés a la presó.

Port de Tarragona