Detinguda una dona especialitzada en robatoris dins dels armariets d’empleats d’hotels de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona, de 35 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpta autora de divuit robatoris amb força d‘armariets de treballadors d’hotels del districte de Ciutat Vella de Barcelona. La detenció va tenir lloc el passat 30 d’octubre després que els Mossos van dissenyar un dispositiu policial per localitzar i detenir la presumpte autora dels fets.

Dies abans, els agents van identificar la dona gràcies a les imatges gravades per les càmeres de videovigilància d’alguns dels establiments hotelers. En aquestes gravacions es podia veure com la dona accedia a l’hotel i buscava portes que la conduïen a les zones privades on estaven ubicats els armariets dels treballadors. Aquests espais estan destinats als treballadors perquè hi guardin els objectes personals mentre estan treballant.

La detinguda, que en algunes ocasions anava acompanyada d’altres persones, accedia a l’establiment sense aixecar cap mena de sospita. La dona buscava on es trobaven les zones privades o vestuaris dels treballadors i de manera dissimulada entrava a l’interior. Un cop a dins forçava els armariets i sostreia els objectes personals, entre els quals hi havia telèfons mòbils, diners, targetes de crèdit, documentació personal, entre d’altres.

El dia de la detenció, el passat 30 d’octubre, els agents li van fer un seguiment al carrer i en el moment en què va entrar en un establiment comercial van observar com accedia a la zona del magatzem, on suposadament els treballadors guarden les seves pertinences. En aquell moment, l’encarregat de l’establiment va sortir del magatzem amb la dona, a qui els mossos ràpidament van identificar i detenir.

Els investigadors la relacionen amb 18 robatoris amb força, dels quals 15 els va cometre en hotels ubicats al districte de Ciutat Vella. La dona, amb una desena d’antecedents policials, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions ja que en alguna ocasió, la detinguda va actuar acompanyada.

Port de Tarragona