Un dels detinguts en l’operatiu dels Mossos per estafa és regidor del PP de Sant Vicenç de Montalt

Es tracta de Francesc Guillem, cap de llista en les municipals del 26-M, i número 22 dels populars a Barcelona el 10-N

Foto d'arxiu d'una actuació de Mossos.

ACN.- Un dels detinguts en l’operatiu contra delictes d’estafa que els Mossos d’Esquadra van dur a terme aquest dijous a diverses localitats del Maresme i La Selva, és el regidor del PP de Sant Vicenç de Montalt, Francesc Guillem. Ho ha confirmat a l’ACN l’alcalde d’aquesta població, Javier Sandoval (PSC) que ha detallat que la policia catalana va personar-se dijous al domicili de Guillem i se’l va endur arrestat. El popular va assumir el càrrec de regidor a mitjan de l’anterior mandat i va presentar-se com a cap de llista per les eleccions municipals del passat 26 de maig. És conseller comarcal del Maresme i també va de número 22 a les llistes del PP per Barcelona per a les eleccions generals del 10-N.
La detenció de Francesc Guillem s’emmarca en l’operatiu que els Mossos d’Esquadra van dur a terme a diversos municipis del Maresme i La Selva dijous, i que va incloure cinc arrestos i vuit escorcolls a domicilis i empreses de Sant Vicenç de Montalt, Caldes de Malavella, Arenys de Mar i Santa Coloma de Farners.

L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval, assegura que dijous al voltant de les sis del matí diversos veïns van alertar-lo de la presència d’un ampli dispositiu policial a l’entorn del domicili del regidor del PP Francesc Guillem. «Vaig traslladar-me fins allà i em vaig identificar com a alcalde», ha relatat el batlle que ha apuntat que la policia va informar-lo que estaven duent a terme una actuació que s’emmarcava «en una investigació que estava sota secret de sumari».

Així mateix, ha explicat que no els Mossos van informar-lo que s’emportaven detingut el popular per un presumpte delicte «d’estafa» i que era una «qüestió privada» que no estava relacionada amb el seu càrrec dintre de l’Ajuntament. L’alcalde assegura que va posar-se a disposició de la policia i que l’Ajuntament va accedir a cedir als Mossos d’Esquadra un espai dintre del dipòsit de vehicles de la brigada municipal per deixar quatre cotxes i una moto confiscats al detingut. Segons Sandoval, el regidor passarà a disposició del jutge en les properes hores.

Port de Tarragona