Els Mossos avisen que un grup d’encaputxats llancen pedres i objectes contundents a la Ronda de Sant Pere de Barcelona

Una manifestació convocada pels CDR recorre Barcelona i els Mossos impedeixen que arribi a Urquinaona

Elisenda Rosanas

Mossos d’Esquadra han emès un missatge a twitter en què adverteixen que a les 20:48 s’han llançat pedres i objectes contundents a la línia policial que s’ha instal·lat a la Ronda de Sant Pere de Barcelona. La policia catalana afirma que es tracta d’individus encaputxats i recomana no acostar-se a la zona per raons de seguretat.

Una manifestació recorre el centre de Barcelona pel CDR Barcelonès amb el lema «Ho tornarem a fer» ( ‘El tornarem a fer’). La manifestació ha partit de la plaça Universitat cap a dos quarts de la tarda. Amb crits de ‘1 d’octubre, ni oblit ni perdó’ i ‘Independència’ han començat a caminar per la Ronda d’Universitat previsiblement amb destinació a la direcció de la Policia Nacional, ja que s’anunciava una cercavila «fins a la biblioteca». Els Mossos, però, estan impedint que els manifestants puguin acostar-se a la plaça Urquinaona amb cordons policials a diversos carrers. Així, han impedit que els manifestants passessin per Ronda de Sant Pere, Fontanella, Pau Claris, Llúria o Bruc. En els dos últims punts ha hagut llançament d’ous a el cordó policial.

En la convocatòria que han fet a través de Twitter, el CDR Barcelonès ha adjuntat una fotografia on es veu una barricada de foc i el lema ‘Urquinaona, ho tornarem a fer’. Però la policia catalana ha posat en marxa un dispositiu per blindar la plaça per intentar que no puguin accedir-hi.

Després d’intentar-ho per diversos carrers que creuen la Gran Via, els manifestants han aconseguit finalment baixar pel carrer Girona, però s’han trobat un cordó en aquest cas de la Policia Nacional a la cruïlla amb la Ronda de Sant Pere. Alguns manifestants han deixat un contenidor al mig del carrer, encara que no l’han incendiat.

Segons ha informat TMB, s’han tancat preventivament els accessos a l’estació d’Urquinaona per la plaça i pel carrer Trafalgar. Es pot accedir pels carrers Bruc i Jonqueres.

Port de Tarragona