Els gendarmes francesos comencen a desallotjar amb gas pebre els manifestants que tallen la frontera a la Catalunya del Nord

La policia francesa ha començat a desallotjar aquest dimarts al matí els manifestants que tallen la frontera a la Catalunya del Nord convocats pel Tsunami Democràtic. Els antiavalots utilitzen gas pebre per dispersar els concentrats que s’havien assegut a l’autopista quan han vist que desenes d’agents arribaven i es col·locaven en formació, disposats a actuar. La policia agafa els manifestants un a un i els empenta cap al punt fronterer. Els concentrats criden consignes com ‘Som gent de pau’. També desallotgen les persones que estan al carril dret, amb els cotxes i els camions, i dues grues estan preparades per retirar els vehicles. El Tsunami ha fet una crida perquè la ciutadania s’apropi a la frontera per mantenir el tall. Gendarmes francesos han començat a desallotjar als components del Tsunami aixecant un a un als manifestants que seuen a terra. Tot i que no es produeixen accions violentes, sí que algun dels policies francesos ha utilitzat la porra, només en casos comptats. Cada vegada arriben més policies al lloc del tall de l’AP-7, on es viuen moments de tensió en aquests moments. Tsunami Democràtic ha demanat mitjançant Telegram que «Tothom a La Jonquera».

AMPLIAREM

Port de Tarragona