Almenys 16 detinguts en una operació dels Mossos contra un grup acusat de robar càrregues de camions

Els Mossos d’Esquadra han detingut almenys setze persones en un operatiu contra un grup criminal especialitzat en el robatori de càrregues de camions. Entre els detinguts hi ha els principals caps de l’organització, els membres dels quals són majoritàriament de nacionalitat espanyola. Més de 300 agents participen en aquest operatiu, en el qual s’estan fent 16 escorcolls, principalment a Barcelona, però també a municipis com Mataró, Terrassa, Badalona, Sant Celoni Sant Fost de Campsentelles. En algunes actuacions d’aquest grup, quan els camioners s’adonaven que estaven sent víctimes d’un robatori es van produir enfrontaments violents amb els lladres.
La policia catalana va iniciar la investigació a principis d’any quan es va detectar l’existència d’una organització que actuava diàriament a les principals vies catalanes robant càrregues de camions en camions estacionats en diferents punts del territori català.

Segons els Mossos, el grup actuava sempre de la mateixa manera. Sortien amb diverses furgonetes per localitzar camions amb l’objectiu de sostreure les càrregues. Abans d’actuar, comprovaven si el que transportaven tenia prou valor econòmic i aleshores enviaven equips de treball que s’encarregaven de buidar íntegrament la càrrega.

Port de Tarragona