Sánchez prepara un Govern amb Iglesias com a vicepresident

Els líders de PSOE i de Unides Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, tenen previst reunir-se per formar un nou Govern de coalició de què formaria part com a vicepresident el secretari general de la formació estatge. Fonts de l’PSOE i de Unides Podem han confirmat han avançat que es produirà una declaració conjunta de tots dos a l’acabo de la trobada que tindrà lloc al Congrés dels Diputats per donar compte dels detalls d’aquest preacord.

Des Podem, donen per fet que Iglesias estarà dins d’aquest Executiu de coalició encara que insisteixen que el primer és pactar un acord programàtic i després es parlarà de les butaques. Un altre dels noms que ha sonat com a possible ministrable en un Govern de coalició amb el PSOE és el diputat d’Unides Podem i exlíder d’Equo, Juantxo López de Uralde. Les fonts socialistes han indicat que des del mateix dilluns Sánchez i Iglesias han estat parlant sobre un preacord de Govern de coalició.

Ha estat el mateix Sánchez el que ha assumit el protagonisme de les converses amb Iglesias des de llavors, afegeixen les fonts. Les negociacions han avançat amb rapidesa, i per això, a partir de les 14.00 hores d’aquest dimarts Sánchez i Iglesias compareixeran davant els mitjans per certificar que existeix aquest principi d’acord.

Port de Tarragona