Un incendi en un edifici obliga 120 veïns de Juneda a passar la nit en una casa de colònies

L'estructura ha quedat sense aigua i haurà de ser apuntalada, tot i que no es tem que col·lapsi

Edifici afectat. / Laura Cortés

Un incendi que s’ha declarat aquest dimecres cap a dos quarts de tres de la tarda en un bloc de pisos de Juneda obligarà a passar la nit en una casa de colònies 120 veïns, segons Protecció Civil. Els Bombers, que han enviat nou dotacions a l’indret, han explicat que el succés ha tingut lloc al carrer Riu de la Fenosa, concretament a l’aparcament de l’immoble. Ha cremat una pila de matalassos i les flames han afectat tres cotxes de manera parcial. El fum ha afectat deu cotxes més, cinc motos i tres bicicletes. Durant les tasques d’extinció de les flames s’han evacuat la vuitantena de veïns que en aquell moment hi havia a l’edifici. L’estructura ha quedat sense aigua i haurà de ser apuntalada, tot i que no es tem que col·lapsi.
Un cop apagades les flames, els Bombers han comprovat que la temperatura havia afectat un pilar i el forjat del sostre de l’aparcament. S’ha avisat una constructora local perquè apuntali l’edifici. A banda, l’immoble ha quedat inhabitable, atès que l’incendi ha fos les canonades de plàstic que conformen el circuït d’aigua.

Davant d’aquest panorama els Bombers han acompanyat els veïns als seus domicilis perquè puguin recuperar pertinences personals. L’Ajuntament de Juneda ha habilitat el pavelló municipal perquè els habitants per acollir-los i ha activat la fase d’alerta del seu pla de Protecció Civil. En paral·lel s’ha informat que els evacuats passaran la nit a la Granja Escola La Manreana.

L’alcalde de la població, Antoni Villas, ha explicat en declaracions a l’ACN que l’incendi ha afectat els baixants de les clavegueres –fet que ha deixat l’edifici sense aigua- i que ha calgut reforçar el pilar afectat i totes les bigues de l’entorn.

També ha explicat que en total hi ha 24 pisos afectats, 8 per cadascuna de les tres plantes (planta baixa, primera i segona) de l’edifici i que el succés no ha causat ferits. S’ha tallat l’aigua i el gas de tot l’edifici i, a més, a l’aparcament s’ha tallat el llum. A la resta del bloc s’ha deixat aquest subministrament activat perquè els veïns poguessin recollir les seves pertinences. Els veïns dels pisos més elevats han hagut d’esperar que l’edifici estigués apuntalat.

Villa ha afegit que demà es valorarà si els veïns poden tornar als seus domicilis o si bé han de passar una altra nit fora. En aquest sentit ha afirmat que els arquitectes municipals «no veuen perill imminent» d’esfondrament, però que els desperfectes s’han d’arreglar amb celeritat.

Port de Tarragona