Un detingut amb 27 quilos de marihuana després d’una persecució en la que van resultar ferits lleus dos policies, a Girona

Cedida CNP / ACN

ACN .- La Policia Nacional va detenir dissabte un home a Agullana de nacionalitat belga que transportava 27 quilos de marihuana al seu vehicle. Segons explica el cos en un comunicat, els agents van detectar un vehicle sospitós quan circulava en direcció a França. La forta olor a marihuana que sortia del vehicle va fer sospitar als agents. Quan li van demanar que estacionés per identificar-lo, va fer una maniobra de fuga amb risc d’atropellar un dels policies. Això va provocar l’inici d’una persecució, primer en direcció a França i, després de fer un canvi de sentit dins del casc urbà del Pertús, altre cop cap en sentit sud. Durant la persecució, un cotxe policial va acabar sortint de la via donant diverses voltes de campana.
El vehicle va ser interceptat a l’Agullana després de bolcar per haver impactat amb un desnivell de la calçada. Els agents van localitzar al seient del darrere dues bosses de grans dimensions que contenien 25 paquets envasats al buit d’una substància vegetal, presumptament marihuana. Per això, van detenir l’home acusat d’un delicte de trànsit d’estupefaents i contra la seguretat del trànsit.

Tant els agents accidentats com el detingut no van presentar lesions de gravetat. Els primers van ser traslladats a l’Hospital de Figueres i el segon va ser atès al CAP de la Jonquera abans de passar a dependències policials. El jutjat de guàrdia de Figueres va decretar presó provisional per a l’home.

Aquesta operació s’emmarca en un dispositiu establerts a la zona de la frontera amb França amb l’objectiu de lluitar contra el crim organitzat.

Port de Tarragona