Intervenen mitja tona de cocaïna al port de Barcelona en un contenidor procedent del Perú

Els narcotraficants intentaven introduir la droga en un contenidor procedent del Perú que transportava oli de peix

Mossos d'Esquadra

ACN .- Els Mossos d’Esquadra i l’Agència Tributària van intervenir el 26 d’octubre 500 quilos de cocaïna al port de Barcelona amb un valor superior als 50 MEUR al mercat il·lícit. La droga estava amagada en un contenidor procedent del port de Callao (Perú) que transportava 20 tones d’oli de peix. Eren 489 paquets ocults en 16 bosses d’esport, que estaven embolicades en paper film i reforçades amb cinta americana. Els investigadors van actuar perquè van saber prèviament que arribaria aquest contenidor.
Els narcotraficants intentaven introduir la droga pel sistema del ‘ganxo cec’, que consisteix a amagar les bosses en un contenidor amb càrrega legal d’una companyia que no aixequi sospites i extreure-la al port de destinació o de trànsit en les primeres hores de la seva arribada, sense que ho sàpiguen els remitents ni els destinataris de la càrrega legal.

El jutjat d’instrucció número 31 continua la investigació per identificar i posar a disposició de la justícia els responsables d’aquests fets.

Port de Tarragona