Bombers de la Generalitat troben despulles humanes a la conca del riu Francolí a Montblanc

Bombers

Bombers de la Generalitat informen de la troballa de restes humanes durant les tasques de recerca que s’han reiniciat amb gossos rastrejadors. Efectius d’aquest cos es troben rescatant les despulles, que seran lliurats a Mossos d’Esquadra perquè s’iniciïn les tasques d’identificació. Les tasques de rastreig per intentar localitzar els tres desapareguts per les riuades de les últimes setmanes a la Conca de Barberà es van reiniciar aquest matí amb l’ajuda de cinc dotacions d’unitats canines de voluntaris de Castelló i Mossos. Els animals recorren diferents sectors entre Picamoixons i l’Espluga de Francolí, informa Bombers.

Les despulles s’han localitzat a la llera del riu Francolí a l’altura de Montblanc, on els equips encara no hi havien buscat. Ha estat un gos dels Mossos d’Esquadra el que ha assenyalat el punt. La policia catalana es prepara ara per iniciar les tasques d’identificació. Els Bombers han reprès aquest dissabte al matí la recerca amb l’ajuda de gossos. Cinc dotacions canines de voluntaris de Castelló i una dels Mossos d’Esquadra recorren els diferents sectors entre l’Espluga de Francolí i Picamoixons (Alt Camp).

La recerca amb els animals s’ha iniciat a les 09.00 hores del matí i es busca en un tram d’uns 20 quilòmetres del riu Francolí –passant per Montblanc, Vilaverd i la Riba- i també en alguns punts més allunyats de la riba. El passat divendres 8 de novembre els Bombers van suspendre indefinidament la recerca dels tres desapareguts a finals d’octubre.

Els tres desapareguts i encara no localitzats pels aiguats del 22 d’octubre són una dona de 69 anys que estava dins d’un bungalou a Vilaverd que es va endur l’aigua que baixava pel riu Francolí; el segon ocupant d’un vehicle que va desaparèixer al pont de l’Espluga de Francolí, i un camioner belga.
A banda, la llevantada va deixar un total de quatre víctimes confirmades: la primera víctima va ser un home d’Arenys de Munt que es va endur la riera del municipi. El cos el van trobar a la platja de Caldes d’Estrac. Al Port de Tarragona es va trobar el cos d’un dels dos ocupants del vehicle arrossegat pel riu. També es va localitzar el cos sense vida de l’altre home que estava dins del bungalou de Vilaverd, que és fill de la dona que continua desapareguda.

Finalment, els equips de recerca també van localitzar el cos sense vida d’un sense sostre a la Pobla de Mafumet, que va morir arrossegat per l’aigua i que no constava com a denunciat.

Port de Tarragona