Ingressen a presó quatre membres d’una banda dedicada a robar en cases, detinguts després de llençar-se al Llobregat

Foto d'un dels detinguts entrant a un habitatge. / Mossos

Els Mossos d’Esquadra han ingressat a presó per ordre judicial a cinc membres d’un grup criminal especialitzat en el robatori amb força a domicilis que van detenir el passat dimecres. Als cinc arrestats, quatre homes i una dona, de nacionalitats colombiana i equatoriana, i d’edats compreses entre els 22 i els 39 anys, se’ls considera presumptes autors de cinc robatoris en domicilis d’Òdena, Castellgalí, Torrelles de Llobregat, Callús i Sant Joan de Vilatorrada.

La investigació es va iniciar el 20 de setembre quan els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori en un domicili d’Òdena. Els lladres van saltar la tanca perimetral de la casa i van accedir a l’interior del domicili forçant una de les portes exteriors. Un cop dintre es van endur joies i petits aparells electrònics.

Gràcies a les indagacions policials els agents van aconseguir identificar part dels autors i van determinar que estarien relacionats amb altres robatoris similars.

Els investigadors van constatar que els autors del robatori formarien part d’un grup més nombrós que canviava els autors materials en cada assalt, i que sempre actuaven seguint un mateix modus operandi.

El grup es desplaçava en vehicle propi o de lloguer a diferents zones residencials del territori català per tal de seleccionar possibles objectius, normalment escollien cases aïllades. Un cop seleccionat l’objectiu i el millor dia i hora per cometre el robatori, una part del grup saltava les tanques perimetrals per després forçar un dels accessos.

Mentre els que havien accedit a la casa recercaven objectes per sostreure, un altre membre del grup, vestit com un operari, realitzava tasques de vigilància i control a l’exterior. Si ho veien viable, cometien més d’un robatori en un dia.

Davant aquests fets el 13 de novembre es va establir un operatiu policial per tal de localitzar i detenir els membres del grup. Els policies van detectar que els lladres a la C-55 quan fugien en un turisme després d’haver comès dos robatoris, un a Sant Joan de Vilatorrada i l’altre a Callús.

Per aquest motiu es va establir un control policial a la C-55 a Olesa de Montserrat.

En detectar la presència policial, els ocupants del turisme van abandonar el vehicle al mig de la via, posant en greu risc la resta d’usuaris, i es van llençar a un canal del riu Llobregat per fugir dels agents.

Els policies van aconseguir detenir tres d’ells quan arribaven a l’estació de trens de Monistrol de Montserrat. En l’escorcoll del vehicle els mossos van trobar diferents objectes procedents dels robatoris que acabaven de cometre.

El dia 14 de novembre els investigadors van detenir els altres dos membres del grup que havien participat en els robatoris, un home i una dona.

Els cinc arrestats van passar a disposició judicial ahir divendres, i el jutge va decretar presó provisional per als quatre homes i llibertat amb càrrecs per a la dona.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona