Confisquen 3,5 tones de marihuana en un bosc de Saragossa, en la major plantació localitzada a Aragó

La Policia Nacional han desarticulat un grup d’origen albanès dedicat a el cultiu de marihuana i a la comissió de robatoris amb força en establiments. L’operació policial ha permès desmantellar la major plantació de marihuana localitzada fins a la data a Aragó, que es trobava en una zona boscosa de difícil accés, guanyant terreny a les pinedes de Agüero i Murillo de Gallec. S’han confiscat 16.000 plantes de marihuana, que llancen un pes de 3.500 quilograms. Els integrants de l’organització havien aixecat campaments de campanya al costat de les plantacions, la qual cosa els permetia tenir els cultius vigilats les 24 hores del dia. A més, el grup també es dedicava a la comissió de robatoris en gasolineres i bars, de manera que se’ls imputen altres deu fets comesos en les localitats d’Osca, Sariñena i Nueno.

La investigació va començar al mes d’abril, a l’detectar-se una sèrie de robatoris comesos en diferents bars i gasolineres de la província en què s’havia utilitzat una tècnica molt similar. Els autors, després violentar els accessos de l’establiment, sostreien de l’interior la màquina de tabac completa, que era transportada en un carretó i forçada en algun camí o camp proper.

De les indagacions realitzades, es va descobrir que els robatoris eren comesos per un grup organitzat d’origen albanès, i que els mateixos eren els responsables de deu robatoris comesos a Osca, Sariñena i Nueno. A més, els investigadors van detectar que aquests individus també podrien estar dedicant-se a l’cultiu de grans quantitats de marihuana en una zona boscosa de difícil accés situada a les rodalies d’Agüero.

Aquesta línia de recerca ha permès confiscar la major quantitat de marihuana que s’ha produït a Aragó fins al moment, a l’desmantellar les plantacions que el grup tenia ocultes a les pinedes de les localitats d’Agüero (Osca) i Murillo de Gállego (Saragossa) i que comptaven amb una estudiada infraestructura.

Complexa infraestructura per al cultiu

Les plantacions desmantellades es trobaven ocultes en zones boscoses de molt difícil accés, a les quals s’arribava després de mitja hora en vehicles tot terreny i una altra mitja hora a través de senderes obertes al bosc.

Els integrants de el grup havien talat grans superfícies de pinedes aprofitant a el màxim el terreny per cultivar la marihuana i havien alterat els barrancs per poder emmagatzemar aigua, que posteriorment era conduïda fins a les plantacions amb mànegues, mogudes amb bombes d’aigua alimentades per generadors d’energia elèctrica .

Plantacions vigilades 24 hores

Els membres de l’organització eren destinats a les plantacions per llargs períodes de temps per mantenir-les contínuament vigilades. Eren reclutats per fer-se càrrec de l’cultiu, manteniment i recol·lecció de les plantacions. Per a això, havien aixecat campaments amb tot el necessari per a romandre aquestes llargues estades, proveint-se de gran quantitat de queviures no peribles i fins i tot fabricant el seu propi forn de pedra. D’aquesta manera, a més, asseguraven una vigilància contínua de les plantacions, a l’haver instal·lat els refugis al costat de les plantacions que tenien cura. Aquesta custòdia permanent i activa, unida a l’perfecte coneixement de bosc en el qual vivien, va dificultar enormement la investigació sobre el terreny.

16.000 plantes confiscades

La dificultat de el terreny, a què no es podia accedir amb vehicle, va exigir un dispositiu conformat per 70 agents per poder desmantellar la plantació i traslladar les plantes confiscades fins l’únic punt a què podien accedir els vehicles tot terreny.

L’operatiu ha permès la completa desarticulació de el grup compost per sis integrants i 16.000 plantes intervingudes que llancen un pes de 3.500 quilograms, tractant-se de la major confiscació de marihuana a Aragó fins al moment.

Port de Tarragona