Desarticulen a Alacant una organització criminal que va introduir bitllets falsos de 5 euros a Catalunya, València, Andalusia i Portugal

CNP

La Policia Nacional han desarticulat a Alacant un grup dedicat a la distribució de diners fals, informa el cos policial. Sis persones han estat detingudes per introduir bitllets il·legals de cinc euros no només a nivell nacional, sinó també internacional. Les investigacions van començar el 2015 davant la detecció d’un important increment d’exemplars falsificats, principalment a la província alacantina. Des de llavors s’han desenvolupat diferents operacions de manera intermitent que s’han succeït fins a l’actualitat.

El procés de recerca ha resultat complex pel fet que els bitllets de cinc euros no solen ser revisats pel públic en general pel seu baix valor, pel que no solen registrar denúncies a l’respecte. Per aquest motiu, la informació que es rebia tan sols arribava a través dels exemplars que eren detectats en el circuit financer.

La Policia Nacional va obrir diferents línies d’investigació que van permetre detectar bitllets falsos per tot el territori nacional, principalment a Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia i Catalunya, però també a Portugal. Aquestes gestions policials van portar a la identificació de diversos individus amb antecedents policials per fets similars.

526 bitllets falsos de cinc euros

Un cop identificat el possible origen dels bitllets falsificats es van materialitzar dos registres domiciliaris simultanis a la capital alacantina. En un dels domicilis es van trobar 526 exemplars falsos de cinc euros. Els agents van arrestar a sis distribuïdors, entre els quals es trobava el líder de l’organització.

Amb aquesta operació es dóna per desarticulada una de les organitzacions més antigues dedicades a la distribució de diners fals. Aquesta intervenció se suma a una altra similar duta a terme fa dues setmanes a Granada, on es va detenir un individu, ia la realitzada fa uns dies a Huelva, on es va desarticular una impremta clandestina dedicada a la falsificació de bitllets de cinc, deu, vint i cinquanta euros.

Port de Tarragona