La Guàrdia Urbana de Barcelona comença a desallotjar l’acampada de la Plaça Universitat de Barcelona

CCMA

Efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona han començat aquesta nit a desallotjar l’acampada que des de fa setmanes ocupa la plaça Universitat de Barcelona. S’han registrat algunes càrregues i ja hi hauria algun detingut.

Hores abans, el Govern de la Generalitat havia recordat que és l’Ajuntament de Barcelona qui ha de prendre una decisió sobre l’acampada que des de fa setmanes ocupa la plaça Universitat de la capital catalana, ja que és qui té les competències en via pública. «Serà l’Ajuntament qui acaba determinant el que passa amb l’acampada», ha dit el conseller de Territori, Damià Calvet, que aquest dimarts ha exercit de portaveu del Govern. Calvet ha assegurat que estan a «disposició» del consistori i la decisío que prenguin. El conseller ha afegit que l’executiu està al cas del que passa a l’acampada «dia a dia, de manera ordinària a través dels Mossos d’Esquadra».
«Mentre aquesta acampada estigui ocupant la plaça de manera pacífica i l’Ajuntament no digui el contrari, nosaltres estem observant que tot es desenvolupi amb la màxima correcció possible», ha conclòs.
Port de Tarragona