SAP i Fepol alerten a Aragonès del risc de «col·lapse» dels Mossos d’Esquadra per sobrecàrrega de treball i manca d’efectius

Alerta per l'arribada a Barcelona d'un yihadista

ACN .- El secretari general del Sindicat Autònom de Policia (SAP) i el de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (Fepol) s’han reunit aquest dimecres amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i l’han alertat del risc de «col·lapse» dels Mossos d’Esquadra per la «situació de conflicte» actual i per la «percepció d’abandonament polític que impera al col·lectiu». En aquest sentit, ambdós han exposat a la trobada que la «sobrecàrrega» de treball i la «manca endèmica» d’efectius, així com els «fets esdevinguts recentment» a Catalunya, han portat el cos de seguretat «al límit». Per això han reclamat a Aragonès un augment de la inversió en la policia catalana als propers pressupostos.
L’augment pressupostari ha de servir, segons SAP-Fepol, per equiparar «realment» els mossos amb la resta de cossos de la Generalitat, i posar fi, així, a uns «greuges comparatius històrics» que els sindicats policials denuncien de fa temps. «Tal i com ha fet el Govern amb altres cossos administratius, cal que ara es faci l’esforç pertinent amb el cos de Mossos d’Esquadra», han indicat.

En paral·lel, els dos representants policials també han lamentat davant d’Aragonès el «poc suport» que el cos rep de la Generalitat en relació als «fets esdevinguts a Catalunya darrerament», en una cita implícita als aldarulls postsentència de l’1-O. En concret, SAP-Fepol ha denunciat la manca de suport del president de la Generalitat, Quim Torra, per bé que ha agraït el del conseller d’Interior, Miquel Buch, o el del mateix Aragonès.

«Disposats a escoltar»

Des de Vicepresidència s’ha volgut puntualitzar que la reunió amb les formacions sindicals dels Mossos, a la qual també ha assistit el secretari general de l’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha tingut lloc a petició d’aquestes entitats, i s’hi ha explicat la situació del cos i la necessitat de l’equiparació salarial amb altres cossos com el dels Bombers.

Les mateixes fonts han indicat que a Vicepresidència atenen les peticions que reben i que sempre estan «disposats a escoltar», per bé que qui ha de negociar amb els sindicats dels Mossos és el Departament d’Interior, que ha estat informant «en tot moment» del contingut de la trobada d’aquest dimecres.

Port de Tarragona