L’Audiència Nacional investiga els moviments d’espies russos d’elit a Catalunya durant el Procés, segons El País

Manuel García-Castelló investiga des de l’Audiència Nacional les presumptes activitats d’un grup vinculat a la intel·ligència russa, segons publica El País en la seva versió digital. El diari afirma que disposa de confirmació per part de tres fonts diferents que la Comissaria General de la Policia Nacional realitza gestions al ‘respecte mitjançant els seus coneixements en lluita antiterrorista. Segons les citades fonts, es tractaria d’un grup militar d’elit denominat Unitat 29155. Les indagacions que es realitzen ho són de forma reservada i les diligències prèvies són secretes.

La Unitat 29155 va aparèixer en els mitjans arran de l’enverinament d’un antic espia de l’M16 del Regne Unit. No obstant això, tot i que porta una dècada actuant, segons va publicar The New York Times, és una unitat d’elit tan hermètica que és impossible saber on i com va a actuar. Tampoc es coneixen els seus objectius.

Port de Tarragona