Els Mossos es veuen obligats a matar un gos d’un tret durant una intervenció per desarticular una xarxa de tràfic de marihuana a Barcelona

arxiu / archivo

Els Mossos d’Esquadra han dut a terme aquest matí un operatiu contra el tràfic de marihuana que ha acabat amb el desmantellament d’una associació cannàbica de Barcelona i quatre plantacions de marihuana (dues a Argentona i dues a Sitges). En el registre d’Argentona, on s’han detingut dues persones, els agents s’han trobat també amb tres gossos que han reaccionat de forma agressiva en veure els agents. Davant del risc per a la integritat física del mossos i per tal de minimitzar danys lesius en els animals, s’ha fet ús del dispositiu conductor d’energia i la llançadora de projectils de foam per repel·lir l’atac. Els tres gossos, tots de la mateixa raça considerada potencialment perillosa, es troben en bon estat i no han patit lesions greus.

Posteriorment, els agents s’han trobat de sobte un quart gos a la cuina. Aquest gos, que és de la mateixa raça que els anteriors, ha iniciat un atac contra un dels agents. Davant l’imminent atac i la impossibilitat de neutralitzar l’agressió de l’animal fent ús d’una altra eina menys lesiva, al mosso no li ha quedat una altra opció que utilitzar l’arma de foc reglamentària per evitar resultar ferit tant ell com la resta dels agents integrants de l’equip. Malauradament el gos ha mort.

El dispositiu policial ha comportat també la desarticulació d’un grup criminal dedicat al tràfic de drogues que a través de l’associació cannàbica investigada situada a la carretera de Sants, distribuïa substàncies estupefaents, principalment marihuana. En total s’han detingut 5 persones, entre les quals hi ha els màxims responsables del grup, una parella de nacionalitat holandesa que es trobava en una de les cases d’Argentona, i dues persones més han quedat investigades.

La investigació es va iniciar fa uns mesos quan es va tenir constància de l’activitat il·lícita d’aquesta associació cannàbica arran de la venda de substàncies estupefaents a persones alienes al club. Fruit de les gestions d’investigació es va poder determinar que els màxims responsables del club tenien diverses plantacions de marihuana al Maresme i al Garraf.

Aquest matí, els mossos han realitzat cinc entrades simultànies, una a Barcelona, dues a Argentona i dues a Sitges que han permès desmantellar quatre plantacions de marihuana i l’associació cannàbica investigada i donar per desarticulat el grup criminal responsable de tràfic de marihuana.

Els propietaris dels gossos han quedat detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut públic i altres persones que vivien en el mateix immoble i no eren objecte de la investigació policial s’han fet càrrec d’ells. Està previst que els detinguts passin a disposició judicial en les properes hores i la investigació continua oberta.

Port de Tarragona