Els Bombers fan 119 serveis pel vent a Catalunya, amb 68 només al Camp de Tarragona

Els Bombers de la Generalitat han fet fins a 119 serveis a Catalunya a causa del vent fins a les vuit del vespre d’aquest dissabte, 68 de les quals només al Camp de Tarragona. A més, el cos també ha fet 28 actuacions a la regió d’emergències sud, 8 a la nord i 13 a les Terres de l’Ebre. Protecció Civil, que ja va activar el divendres l’alerta del pla Ventcat per les previsions de ventades el cap de setmana, ha informat que fins a les 5 de la tarda s’han rebut 123 trucades al 112 i, encara que han apuntat que l’episodi va a la baixa a Ponent, alerten que es manté al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

De fet, han avisat que fins la mitjanit el vent s’intensificarà al Baix Camp, Montsià i Baix Ebre, i durant la nit es reforçarà al Tarragonès, Alt Camp i Alt i Baix Penedès.

Protecció Civil també ha apuntat que a poblacions com el Mas de Barberans, al Montsià, s’han arribat a registrar ratxes de vent de 119,5 km/h, mentre que a Montroig del Camp han estat de 99 km/h. Segons Protecció Civil les ratxes de vent estan incrementant i s’han registrat xifres de 85 km/h a Font-rubí, 77 km/h a El Vendrell, 83 km/h a Alguaire, 93 km/ h a El Perelló i 62 km/h al Port de Barcelona.

Pel que fa als serveis dels Bombers, el cos ha explicat que els treballs han estat principalment per caiguda d’arbres, branques, pancartes, decoració nadalenca i planxes metàl·liques de benzineres, amb cap persona ferida.

Port de Tarragona