Cinc persones ferides i una trentena de desallotjats per un incendi en un edifici de Badalona

arxiu / archivo (Gerard Artigues)

ACN.- Un incendi en un edifici de pisos a Badalona ha deixat cinc persones ferides per inhalació de fum, entre elles dos menors, i una trentena de desallotjats. El foc ha començat al primer pis de l’edifici situat a l’avinguda Marquès de Mont-Roig número 209, ha cremat completament un pis i s’ha propagat a la segona planta. Els Bombers han rebut l’avís a les 7.59 h i l’incendi l’han donat per extingit a les 8.37 h. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre les causes del foc i una de les hipòtesis és que es podria haver originat per una estufa. Els inquilins de sis dels pisos no podran dormir a casa seva, i tenen l’opció d’anar al CUESB, el centre d’emergència social, mentre que la resta entren paulatinament a casa seva.

En un primer moment alguns veïns s’han hagut de quedar confinats als seus pisos fins que s’ha pogut desallotjar una trentena de persones. L’Ajuntament de Badalona ha posat a la seva disposició un centre cívic de la ciutat.

Ara, els Bombers fan comprovacions a l’edifici, i els veïns dels pisos que no han estat afectats pel foc han pogut entrar a casa seva. Els que viuen, però, al 1r 3a, al 2n 2a, 2n 3a i a totes les portes 3a de cada pis (3r 3a, 4t 3a i 5è 3a) no podran dormir al seu habitatge habitual, segons han explicat responsables municipals al lloc dels fets. Es tracta de sis pisos d’un total de 15 del bloc. L’Ajuntament ha ofert als veïns l’opció de dormir al CUESB, tot i que alguns opten per anar a casa de familiars o amics.

De les cinc persones ferides per inhalació de fum, quatre han estat traslladades a l’Hospital de Can Ruti. Cap dels ferits és greu.

Al lloc de l’incendi s’hi han desplaçat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, set patrulles dels Mossos, la Guàrdia Urbana de Badalona, els Bombers de Barcelona i vuit dotacions del SEM.

Port de Tarragona