Dos detinguts a Galícia per transportar 3 tones de cocaïna … en un submarí!

És la primera vegada que es realitza una confiscació d'aquest tipus a Europa, encara que és freqüent a Amèrica

La Guàrdia Civil ha interceptat en una platja de Cangas de Morrazo, a Galícia, un submarí carregat amb 3.000 quilos de cocaïna en una operació en la qual s’han dut a terme dues detencions i es busca un tercer implicat, que ha pogut fugir. El submergible procedia de Colòmbia i va quedar enfonsat a la península de Morrazo, a Pontevedra. Ara les autoritats estudien la manera de reflotar-lo. La nau té uns 20 metres d’eslora. Va ser de nit, amb mala mar, quan la nau va arribar a la costa i va quedar submergida, de manera que els agents calculen que transcorreran diverses hores fins que pugui ser reflotada i es completi el pesatge per obtenir la quantitat exacta de droga.

Els investigadors estan tractant d’aclarir si el semisumergible ha navegat des de Sud-amèrica fins a Espanya amb el carregament o bé la droga ha estat introduïda en algun punt en alta mar. Es tracta d’un sistema de transport de droga molt nou a Europa, tot i que és habitual a Amèrica, han precisat les fonts. En l’operació, que continua oberta, hi participen agents de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i de l’Agència Tributària

Port de Tarragona