La Policia deté 21 persones a Saragossa que formaven una organització criminal que distribuïen droga comprada a Salou i Mont-roig

La

La Policia Nacional han detingut 21 persones en una operació contra el narcotràfic duta a terme a Saragossa, i que eren distribuïdors de la droga que compraven a dos distribuïdors establerts a Salou. L’operació s’ha saldat amb la confiscació de 7 quilograms de speed (28.000 DOSI), 300 grams de cocaïna (1.370 DOSI), 500 grams d’haixix, una pistola amb silenciador, munició, armes simulades, 700 grams de substància adulterant, 3 vehicles , múltiples balances de precisió, així com diversos efectes per a l’elaboració, adulteració i distribució de la substància estupefaent (filferros, retalls plàstics …) i 28.000 euros en efectiu.

Venda de cocaïna i speed

La investigació va començar el passat mes de maig quan es va tenir coneixement de l’existència d’un grup criminal organitzat, especialitzat en el tràfic de drogues, que estava operant a la ciutat de Saragossa. En un primer moment, les indagacions es van centrar en un ciutadà establert a la província de Saragossa, la participació es coneix com la
de «comissionista», és a dir, un intermediari entre diferents proveïdors de substància estupefaent, rebent a canvi una sucosa comissió i obtenint beneficis sense assumir excessius riscos, ja que en general no té un contacte directe amb la droga.

La investigació va anar avançant aconseguint-se la identificació de la resta dels membres de l’organització, podent-se més determinar que el grup es trobava ramificat en dues faccions dedicades a l’abastiment d’, fonamentalment, dos tipus de substància estupefaent (cocaïna i speed).

Proveïdor de cocaïna establert a Salou

La primera branca es proveïa de cocaïna el proveïdor es trobava assentat a la localitat tarragonina de Salou. Fins allà es desplaçaven habitualment dos membres de l’organització, qui s’encarregaven d’adquirir la substància estupefaent i traslladar-la fins a Saragossa on la distribuïen al seu torn entre altres distribuïdors directes a consumidor.
D’aquesta manera, el passat dia 14 de setembre, es va detectar un d’aquests viatges, de manera que els investigadors van arrestar les dues persones encarregades de l’port de la droga quan tornaven a Saragossa des de Salou carregats amb 100 grams de cocaïna.

Posteriorment, es va procedir a la detenció dels proveïdors en les localitats tarragonines de Salou i Mont-Roig de Camp. Aquestes detencions van desencadenar una sèrie de registres on a més de més substància estupefaent van confiscar diverses armes de foc, entre elles una pistola amb silenciador i munició real.
Novament, aquest cop el passat dia 22 d’octubre, es va aconseguir detectar un nou viatge d’aprovisionament de droga. Un altre membre de l’organització, acompanyat d’una altra persona es va desplaçar fins a Saragossa transportant 140 grams de cocaïna, pel que a la seva arribada a la capital aragonesa van ser interceptats procedint a la seva detenció.
Finalment, el passat 12 de novembre en una tercera i última fase es va aconseguir la desarticulació de la branca dedicada a l’aprovisionament per a la seva posterior comercialització de speed.

Amb la detenció dels dos capitostos es posava fi a aquesta organització criminal establerta a Saragossa. Als ara detinguts se’ls va confiscar 6 quilograms de speed ocults en un vehicle propietat d’un d’ells que es trobava aparcat en una àrea privada per dificultar la seva localització.
A continuació es va procedir a la detenció de la resta de el grup criminal, entre ells de la persona que s’encarregava de custodiar part de la substància estupefaent propietat dels anteriors, ja preparada en paquets de 200 grams per a la seva distribució.

Partida més gran de speed a Saragossa

L’organització desarticulada, a la qual se li ha confiscat la partida de speed intervingut per la Policia Nacional a Saragossa, comptava amb un alt grau d’especialització i distribució de tasques, abastant des dels proveïdors de la droga, les persones que transportarien l’estupefaent a la ciutat de Saragossa, els encarregats de ocultar-la, així com els traficants que vendrien aquesta droga als consumidors finals. De la Instrucció judicial de la investigació ha entès la titular de Jutjat d’Instrucció número TRES de Saragossa, la qual va decretar l’ingrés a presó de 12 dels detinguts.

Port de Tarragona