Presó per a l’home que va accedir armat a la comissaria encanyonant dos agents de la policia local d’Amposta

El detingut, sense antecedents, pretenia que els policies li disparessin i el matessin, segons va dir posteriorment

Dependències de la Policia Local d'Amposta. / GM

ACN .- La titular del jutjat número 2 d’Amposta ha enviat a la presó el veí de la ciutat, de 29 anys d’edat, que el passat dilluns a la matinada va accedir armat a la comissaria de la policia local i va encanyonar diversos agents amb una pistola d’aire comprimit. L’home va irrompre cap a dos quarts de tres demanant assessorament per un tema d’addiccions i els agents el van remetre a urgències perquè l’atenguessin. Al cap d’una estona, però, va tornar i després de passar la porta es va dirigir directament a l’agent que es trobava a recepció encanyonant-lo amb una pistola aparentment real. El policia es va poder refugiar darrere d’una mampara i des d’allí, juntament amb altres companys, van iniciar una negociació perquè deposés la seva actitud.
Tot i que, en un primer moment, els agents que estaven negociant des de darrere d’una porta de fusta van aconseguir que deixés la pistola sobre el taulell, l’home va intentar tornar-la a agafar i, al no poder-ho fer, va treure un matxet amb el qual va tornar-los amenaçar. En l’intent de reduir-lo va intentar clavar l’arma a un dels agents, que van tornar enrere i el van acabar convencent que deixés també el ganivet de grans dimensions, abans de ser detingut definitivament. L’anàlisi posterior de les armes va revelar que la pistola era, realment, d’aire comprimit.

Fonts pròximes al cas han explicat a l’ACN que l’home no tenia antecedents policials –havia tingut un incident en un bar de la ciutat el passat divendres- i no era conegut com a conflictiu. Segons va explicar posteriorment, recalquen aquestes mateixes fonts, amb la seva decisió d’irrompre armat a les dependències policials i amenaçar els agents pretenia que li disparessin i acabessin amb la seva vida. L’home va passar a disposició judicial aquest mateix dilluns i ha ingressat a la presó.

Port de Tarragona