El jutge envia a judici un home per la mort a trets d’una embarassada, a la que presumptament va enterrar a Sant Salvador de Guardiola el 1981

Se l'acusa d'haver-la assassinat després d'haver-la embarassat en un afer extramatrimonial

archivo / arxiu

Un jutge de Manresa ha decidit dur a judici Manuel M. T., veí de Madrid de 74 anys acusat de la mort d’una veïna de la capital espanyola fa 38 anys en una casa de la urbanització Ca l’Esteve de Sant Salvador de Guardiola, al Bages. La dona, embarassada de sis mesos presumptament pel mateix homicida, que hi hauria mantingut relacions en un afer extramatrimonial, va morir d’un tret al cap. El jutge creu que l’home va llogar el xalet el 1981 i hi va dur la dona, on hi va conviure uns dies mantenint el secret a l’esposa i els tres fills. Després, segons la investigació, la va matar i la va enterrar a la finca. El 1999 es van trobar les restes dels dos cadàvers per casualitat, i el 2017 van ser identificats per una mostra d’ADN de la família.
Segons l’escrit del processament, que ha avançat ‘El País’ i al qual ha tingut accés l’ACN, l’any 2017 una germana de la dona va denunciar-ne la desaparició a Madrid, i a partir d’aquest punt la policia va recollir mostres d’ADN de la denunciant. Es van comparar amb les bases de dades corresponents i va «saltar» la coincidència amb les restes trobades gairebé 20 anys abans a Sant Salvador de Guardiola.

A parer del jutge, els fets revesteixen els caràcters d’un delicte d’homicidi en concurs amb un delicte d’avortament, sense perjudici que hi poguessin concórrer altres circumstàncies agreujants.

Port de Tarragona