Contradiccions, errors de forma i una pobra fonamentació motiven que el jutge retorni el veredicte del judici al «Chiclé»

El magistrat Ángel Pantín ha per errors formals, una pobra fonamentació i possibles contradiccions, el veredicte sobre l’assassinat de Diana Quer. José enrique Abuín Gey, àlies el Xiclet, va ser avaluat per un jurat popular i la seva conclusió final no permet dictar la pena, segons el president de tribunal. L’òrgan ciutadà va començar la seva deliberació el passat dimarts a la tarda i hi han hagut de pronunciar-se sobre els fets al·legats per les parts -detenció il·legal, assassinat i agressió sexual-, la participació de l’únic encausat en els mateixos i la seva implicació. Es prèvia que aquest matí de divendres es donés lectura de l’veredicte, però el magistrat ha suspès aquest acte per aquestes consideracions prèvies. Així, el jurat haurà de tornar a reunir-se per deliberar.

La llei estableix que es declaren provats els fets si s’obtenen a l’almenys set vots, en el cas que resultin perjudicials per al processat, i cinc si li són favorables. En el cas més extrem, i sobre la base de la mateixa norma, si després de tres devolucions persisteix aquesta situació, es dissoldria el jurat i es celebraria un nou judici oral.

Port de Tarragona