Un nou dispositiu policial en la lluita contra carteristes al metro de Barcelona es tanca amb 24 detinguts

Un operatiu conjunt de Mossos, Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia Nacional van desplegar ahir al vespre un nou operatiu amb l’objectiu de reduir l’acció de delinqüents que actuen al suburbà i que va concloure amb la detenció de 24 persones.

En el marc del dispositiu Draga de prevenció de furts i robatoris violents a la xarxa ferroviària de Barcelona, que es va posar en marxa el passat 27 d’agost, ahir al vespre es va dur a terme un nou operatiu policial de prevenció de furts i robatoris violents al metro i tren de Barcelona amb l’objectiu de minimitzar l’acció dels carteristes multireincidents que actuen diàriament al transport suburbà.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia Nacional es van desplegar en sis estacions de la xarxa de metro al voltant del Camp Nou aprofitant la gran afluència de viatgers amb motiu del partit de la Europa Champion League. L’objectiu va consistir en localitzar carteristes multireincidents actuant in fraganti o cercant víctimes potencials, identificar-los, verificar la seva identitat i comprovar si tenien requeriments pendents i la seva situació administrativa a Espanya.

En el temps que va durar l’operatiu, de les 19.30 a les 21.30 hores, es van detenir un total de 24 persones. Quatre van ser detingudes per requeriments judicials de recerca, detenció i ingrés a presó, dos per furt in fraganti i 18 més, totes elles amb múltiples antecedents per delictes contra el patrimoni, en el marc de l’aplicació de la Llei d’Estrangeria. Sis persones més van quedar denunciades, 4 per apropiació indeguda i dues més per furt in fraganti.

En el marc d’aquest dispositiu s’ha comptat amb la cooperació i col·laboració dels Centres i departament de Seguretat de TMB Metro.

El dispositiu Draga té un doble objectiu: la prevenció de furts al transport públic i la neutralització dels delinqüents que diàriament actuen al metro.

Aquest dispositiu, el sisè que s’ha realitzat des del mes d’agost, se suma als altres operatiu diferents patrullatges que es realitzen durant l’any i es mantindrà per tal de continuar garantint la seguretat al transport suburbà i reduir l’activitat delictiva per part dels carteristes que aprofiten les aglomeracions al metro per actuar.

Port de Tarragona