Una quarantena de detinguts en l’operació dels Mossos contra el tràfic de drogues i d’armes amb epicentre a Badalona

La policia destaca que es tracta d'un dels grups "més rellevants" al Barcelonès Nord dedicat al narcotràfic

Mossos en Badalona / Eduard Batlles

Eduard Batlles/ACN – Els Mossos d’Esquadra han detingut una quarantena de persones en l’operació contra el tràfic de drogues i d’armes, i contra el blanqueig de capitals, amb epicentre al barri de Sant Roc de Badalona, tot i que també s’han fet escorcolls en altres municipis de l’àrea metropolitana. La policia ha destacat que aquest ha estat un cop a una de les organitzacions «més rellevants» de narcotràfic al Barcelonès Nord i que «part» del grup es dedicava també al tràfic d’armes. De fet, han constatat un «augment de la presència d’armes al territori». En l’operació, ordenada per un jutjat de Badalona, hi han participat diferents unitats dels Mossos, com la de subsòl, per evitar que els detinguts poguessin desfer-se de la droga pel clavegueram.

La investigació feia un any que havia començat i ha implicat a la divisió d’investigació criminal, a la divisió de segrestos i extorsions, a la divisió d’investigació criminal de la zona metropolitana nord i a la unitat de blanqueig de capitals. «Els resultats són satisfactoris», ha explicat el cap de la divisió d’investigació criminal, Antonio Rodríguez. En total s’han fet una trentena d’entrades domiciliaries entre Badalona i altres municipis com Viladecans, Sant Celoni, Alella, Santa Coloma de Gramanet o Riells i Viabrera. Hi ha participat uns 600 agents, entre els ABP, els ARRO, la unitat de subsòl, la unitat canina, la unitat d’investigació i, fins i tot, els TEDAX. Durant l’operatiu, un helicòpter ha estat sobrevolant la zona. Rodríguez no descarta que hi puguin haver més detencions en els propers dies.

«Ja fa un temps que les investigacions apunten a l’augment de la presència d’armes al territori i al repunt en el tràfic de drogues», ha afegit Rodríguez, que ha admès que els Mossos han millorat els operatius per combatre el tràfic de drogues i s’ampliarà també al tràfic d’armes perquè han comprovat que en alguns casos està relacionat.

Per entrar als domicilis, els Mossos han hagut de fer servir en alguns casos serres radials per superar la doble porta blindada dels domicilis. Una estratègia que segueixen els narcotraficants per guanyar temps i destruir proves.

El de Badalona, al barri de Sant Roc, era un dels punts de venda «més calents» a Catalunya. La presència de venedors a la via pública havia generat intranquil·litat i por entre els veïns. «L’objectiu d’aquest tipus d’operacions també és revertir la situació de por i tornar la tranquil·litat al barri», ha assegurat el cap de la comissaria de Badalona, Alfons Sarrias.

Macrooperatiu de Mossos amb 30 entrades a domicilis de Badalona, Viladecans, Alella i Santa Coloma contra el tràfic d’armes i drogues

Port de Tarragona