Una trentena de detinguts a Barcelona, ​​Lleida, Mallorca i Osca en la desarticulació d’una banda de narcotraficants

S'han intervinguts 14,5 quilos de cocaïna, 1 kg de MDMA, 3,5 quilos d'haixix, 240.000 euros, armes simulades i diversos vehicles.

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada a el tràfic de drogues i ha detingut 33 persones que introduïen droga des de la Península fins a Mallorca per a la seva venda en diferents poblacions de l’Illa. Durant el desenvolupament de l’operació s’ha intervingut un total de 14 ‘5 quilos de cocaïna, 1 kg de MDMA, 3’5 quilos d’haixix, 2’5 quilos de substància de tall, 240.000 euros, a més de diversos vehicles i armes simulades.

Dels 240.000 €, intervinguts, 60.000 euros van ser trobats en un doble fons d’un vehicle registrat a Catalunya i 38.600 euros van ser localitzats enterrats en una finca rural pertanyent a terme municipal de Muro a l’illa de Mallorca. L’operació va començar a finals de l’any 2017, quan els agents van detectar a un grup format per ciutadans magribins que estaven introduint droga a l’illa de Mallorca a través de dobles fons instal·lats en vehicles, per a la seva posterior distribució a diferents poblacions de l’illa.

Continuant amb les investigacions, es va poder comprovar que l’organització estava en contacte amb un altre grup organitzat d’Holanda que desenvolupava les seves activitats a Barcelona, ​​Osca i Lleida i que eren els que els subministrava la droga. Fruit de les investigacions, la Guàrdia Civil va detectar l’entrada d’un vehicle a través del Port d’Alcúdia, ocupat per 1 persona que pretenia introduir amagat en un doble fons de l’cotxe 7 quilos de cocaïna.

Per tal motiu, els agents van procedir a dur a terme la fase d’explotació de l’operació en la es van desplegar en diferents poblacions de Mallorca, Barcelona, ​​Lleida i Osca per realitzar simultàniament 28 registres domiciliaris, així com 5 registres en garatges i 1 en un local comercial. Amb aquesta operació s’han desarticulat a més, nombrosos punts de venda de drogues situats en diverses localitats de la part forana de l’illa de Mallorca ia la província de Barcelona.

L’operació es va iniciar per efectius pertanyents a l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Guàrdia Civil de les Illes Balears (EDOA) amb el suport de la Policia Judicial de les Balears, Catalunya i Osca, així com de el Grup de Reserva i Seguretat, Cinològic, USECIC i nombroses unitats de Seguretat Ciutadana de les diferents poblacions on es van practicar els registres.

Port de Tarragona