Desarticulada una banda que introduïa immigrants en motos d’aigua i els feia treballar al camp amb documents falsos per cobrar l’atur

La Guàrdia Civil ha detingut vuit persones que formaven part d’una organització delictiva dedicada a introduir immigrants procedents del Marroc per les costes d’Almeria. A aquestes persones se’ls investiga com a presumptes autors dels delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, contra la Seguretat Social, per usurpació d’estat civil i també per pertinença a organització criminal. En l’operació s’ha identificat a 27 víctimes i s’han realitzat tres registres on s’ha intervingut nombrosos terminals mòbils i documentació relativa a la il·lícita activitat que realitzaven.

Les investigacions es van iniciar a principis d’any, quan els agents van tenir coneixement de la presència d’un grup de persones, assentat a la localitat d’Hellín (Albacete), que podrien estar formant part d’una organització delictiva dedicada a introduir immigrants de manera irregular a nostre país.

Continuant amb les investigacions, la Guàrdia Civil va poder constatar que alguns dels integrants de l’organització estaven relacionats amb altres organitzacions que ja havien estat desarticulades i que s’havien tornat a reorganitzar. Fruit d’aquestes investigacions, els agents van poder identificar els domicilis utilitzats per l’organització per ocultar a les víctimes. Per a això, prenien múltiples mesures de seguretat per tal d’evitar ser detectats per les Forces i Cossos de Seguretat.

Introducció dels immigrants via marítima

L’organització introduïa als immigrants, via marítima, des del Marroc fins a les costes d’Almeria, emprant per a això embarcacions d’alta velocitat i fins i tot motos d’aigua, la qual cosa dificulta en gran mesura l’actuació policial.

Cal destacar que durant les investigacions, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil va aconseguir interceptar una de les motos d’aigua utilitzades per al transport dels immigrants podent identificar a tres d’ells. Així mateix, també es va aconseguir realitzar diverses intercepcions dels vehicles utilitzats per l’organització per traslladar els immigrants des de la província d’Almeria fins a Hellin (Albacete).

L’organització emprava als immigrants generalment per a labors agrícoles, aprofitant-se de la seva especial vulnerabilitat. Per a això, els integrants de la xarxa cedien a les víctimes la seva pròpia documentació legal aconseguint d’aquesta manera gaudien de forma fraudulenta de les prestacions per desocupació de la Seguretat Social.

L’operació ha estat desenvolupada per efectius de Grup d’Informació de la Guàrdia Civil d’Albacete i per la Prefectura d’Informació, comptant amb el suport de diverses unitats de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Albacete. Les diligències han estat dirigides pel Jutjat d’Instrucció nº 2 d’Hellín i per la Fiscalia Provincial d’Albacete.

Igualment, per a la investigació dels delictes contra la Seguretat Social s’ha comptat amb la col·laboració de la Inspecció de Treball d’Albacete.

Port de Tarragona