Cinc detinguts i tres policies ferits lleus durant el cap de setmana de fira a Manresa

La Policía Local de Manresa ha informat que tres dels seus agents van patir lesions i que es van realitzar cinc detencions el cap de setmana, coincidint amb la Fira de Manresa. Segons el cos policial, les dues primeres detencions es van produir divendres al migdia, quan una persona va alertar una patrulla, que circulava per la Plaça Bonavista, que uns individus haurien escalat la seva propietat per accedir a la terrassa d’un edifici contigu, desocupat, i que amb aquesta acció li haurien ocasionat desperfectes a unes canonades, per les quals s’escapava l’aigua. Els agents van accedir a l’immoble i van trobar cinc joves que tenien intenció d’ocupar l’edifici i que, en veure’s sorpresos pels agents van desistir de la seva intenció i van començar a marxar, excepte un, que va començar a escridassar i intentar agredir un agent, motiu pel qual va ser detingut, resultant també detingut un germà d’aquest que, en veure que el seu germà anava a ser detingut, va intentar impedir la detenció. En aquesta intervenció van haver ser atesos dos agents de contusions lleus.

El tercer detingut es va fer la matinada de dissabte a diumenge. Els fets van ocórrer a quarts de quatre, quan la sala del 092 va rebre diverses trucades informant que en un local d’oci del Carrer Canonge Muntanyà un client estava causant aldarulls: hauria agredit un client i posteriorment una dona, la qual diversos testimonis van identificar com la seva pròpia parella, a qui hauria donat un cop de puny al nas, causant-li una hemorràgia.

En arribar diverses unitats al lloc, diversos testimonis van manifestar que el presumpte agressor havia marxat i havia entrat en un pàrquing de la zona, on va ser trobat pels agents, tot ple de sang, amb una dona que sagnava pel nas, tot i que ella negava que les ferides fossin causades per cap agressió. D’altra banda el vehicle del presumpte agressor tenia trencada la lluna del darrere. Quan els agents intentaven esbrinar què havia passat, el presumpte agressor, un veí de Sant Joan de 29 anys, es va llençar al damunt d’un dels agents, fent-lo caure a terra i agredint-lo, motiu que va precipitar la seva detenció. A resultes d’aquesta detenció es van haver d’assistir dos agents, un dels quals ha hagut d’agafar la baixa.

El quart detingut es va fer diumenge a quarts de dotze de la nit, quan la sala del 092 va rebre diverses trucades informant que en un local d’oci de la Muralla hi havia un jove causant molèsties i aldarulls. Un cop identificat per una patrulla, el sistema informàtic policial va alertar que a l’home, un veí de Maresa de 38 anys, li constava una ordre judicial de detenció per delictes contra el patrimoni, motiu pel qual va ser detingut.

La matinada de diumenge a dilluns es va detenir el cinquè, un veí de Manresa de 23 anys, a qui s’investiga per un delicte de robatori amb força. L’agent de servei a la Plaça Major va observar com l’home escalava una reixa d’un comerç fins el balcó d’un edifici del carrer Sant Miquel, prop de la plaça, i que un cop al primer pis, trencava el vidre de la porta del balcó amb un cop de peu i entrava a l’interior. L’agent va reclamar el suport de d’altres patrulles que van detenir l’home minuts després.

Port de Tarragona