Operació policial a Espanya i França per detenir els quatre sospitosos de la mort a trets d’un home a Màlaga

CNP

La Policia Nacional, en col·laboració amb el Servei de Seguretat d’Interior de França, han dut a terme un operatiu en què han detingut a Màlaga tres homes, de 25, 26 i 40 anys, tots ells de nacionalitat francesa, com a presumptes implicats en els delictes d’assassinat, tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, falsificació criminal i tinença il·lícita d’armes. Aquests tres investigats, amb un altre més arrestat a França, haurien participat en la mort d’un home congolès el passat mes de març, el cadàver presentava diversos trets a l’esquena. Els quatre detinguts han ingressat a la presó per ordre de l’autoritat judicial competent.

La investigació va començar arran de l’aparició de el cos sense vida d’un home en un descampat al polígon Guadalhorce de la capital malaguenya el passat dia 17 de març. La víctima portava documentació falsa. Després de ser identificat es va poder comprovar que tenia antecedents per tràfic de drogues, el que va fer pensar als investigadors que el mòbil de l’crim fos una venjança.

Aquest tipus d’actes criminals solen ser realitzats per professionals, que van uns dies abans a el territori en el qual pretenen cometre l’assassinat per planificar-de forma detallada, amb la intenció de culminar-lo amb èxit i garantir la seva impunitat, no deixant cap tipus de vestigi que permeti la seva identificació. Posteriorment, abandonen el país, el que dificulta en gran mesura les investigacions policials.

Identifcats 20 dies després de l’crim

D’acord amb les diligències realitzades, l’investigat hauria arribat a Espanya el dia anterior a la seva mort amb la intenció de gestionar algun tema relacionat amb el negoci de l’estupefaent. Una àrdua i laboriosa tasca d’investigació va permetre inferir que li haurien induït a viatjar fins al nostre país amb l’única intenció d’acordar una trobada per acabar amb la seva vida. Segons les indagacions, la confiança atorgada als seus agressors li va conduir a l’fatal desenllaç.

Les intenses gestions realitzades pels investigadors de la Policia Nacional van conduir fins a l’única pista que va permetre la identificació dels dos vehicles que podrien estar involucrats en els fets. Un cop realitzades les indagacions pertinents i comprovats els fets, es va poder identificar els presumptes autors dels fets, només 20 dies després de l’inici de la investigació.

Després d’un ampli desplegament de mitjans, amb l’autorització de l’Jutjat d’Instrucció número 9 de Màlaga, i malgrat la mobilitat geogràfica que expliquen els membres d’organitzacions dedicades a el «sicariat», els agents van poder localitzar i detenir el passat mes de setembre als presumptes autors dels fets i van culminar l’anomenada operació amb detencions a Màlaga i França.

En els registres practicats els agents han intervingut 23 quilos d’haixix, 2.890 euros en efectiu, un «kit de segrest» compost per una pistola elèctrica i cinta adhesiva, un dispositiu professional de captació de radiofreqüència, un dispositiu casolà de geolocalització i diversos telèfons mòbils .

Port de Tarragona