La Policia Nacional acusa els «Mossos d’Esquadra» de donar cops de peu a un furgó del CNP i agarrar-los en una escola de Barcelona l’1-O

El cap dels antiavalots que van acudir a l’Escola Mediterrània de Barcelona, ​​on es van produir ferits, relata en un informe lliurat a el jutge que Mossos d’Esquadra van donar puntades un furgó policial i van agafar a alguns policies per impedir l’actuació, segons publica BTV. En l’informe, de 70 folis, s’esmenta a la Policia de la Generalitat com «Mossos d’Esquadra», i s’al·lega que van adoptar una actitud passiva respecte als 200 manifestants que es van concentrar als voltants de centre escolar on s’ubicaven les urnes .

Afirma el responsable policial en el seu informe que alguns agents actuants van ser agredits en el lloc amb cops amb tota mena d’objectes, sobretot paraigües, a l’arribar a el lloc. BTV afirma que la documentació informa de com es va actuar segons la Policia Nacional en 27 escoles de Barcelona on es va intervenir. Es relata que en el cas de l’Escola Ramon Llull es van disparar 17 pilotes de goma. Precisament en aquest lloc va resultar ferit Roger Espanyol.

Port de Tarragona