Desapareix un avió de Xile amb quaranta militars a bord

Un avió militar Hèrcules, pertanyent a la la Força Aèria de Xile (FACh) ha desaparegut amb una quarantena de persones a bord quan es dirigia a la base antàrtica xilena President Eduardo Frei Montalva des de la ciutat de Punta Arenas (sud), han informat fonts militars . L’aeronau va enlairar a les 16:55 hores (19:55 GMT) d’aquest dilluns de la Base Aèria Chabunco de Punta Arenas i va perdre contacte radial a les 18:13 hores (21:13 GMT), ha detallat la FACh en un comunicat.

A bord de l’C130 Hèrcules, pertanyent a el Grup d’Aviació N ° 10, viatgen 38 persones, de les quals 17 són tripulants de l’aeronau i 21 passatgers. L’aeronau complia tasques de suport logístic i traslladava personal per a la revisió de l’oleoducte flotant de proveïment de combustible de la base antàrtica xilena i per realitzar tractament anticorrosiu de les instal·lacions de la zona. Les autoritats van declarar l’estat d’alerta per la pèrdua de les comunicacions i van activar mitjans aeris de recerca de la Força Aèria de la Regió de Magallanes (sud) i de Santiago de Xile, així com a un equip multidisciplinari de recerca i salvament.

Port de Tarragona