Una família «s’oblida» d’un fill en una gasolinera de Burgos i continua el seu viatge

La Guardia Civil trobat desorientat, caminant per la autovia A-1

La Guàrdia Civil ha auxiliat a un menor de 10 anys d’edat i de nacionalitat marroquina, que s’havia perdut a l’abaixar-se d’el vehicle dels seus pares quan van parar en una estació de servei de l’A-1. Els progenitors van continuar de viatge cap al Marroc sense adonar-se de la manca de al menor.

El passat dia 18 al voltant de les 06:15 hores un turisme amb matrícula francesa en què viatjava una família d’origen magribí resident a França i que es dirigia al Marroc, parava en una àrea de servei situada a Madrigalejo de la Muntanya (Burgos) , a la a-1, sentit Madrid.

El pare va baixar de el vehicle per descansar, sense adonar-que també ho feia el fill menor, continuant la marxa instants després deixant a l’infant a l’àrea de servei.

El menor, a l’quedar-se sol i desorientat, es va anar caminant per l’autovia A-1 sentit Madrid fins que va ser recollit pel conductor d’un camió, que el va acostar a l’àrea de servei de Villalmanzo (Burgos) donant avís a la Guàrdia Civil.

A el lloc va acudir una patrulla de la Guàrdia Civil, i donat d’un dels seus components parlava francès, va poder comunicar-se amb el nen, que no recordava el telèfon de cap familiar ni la matrícula de vehicle.

Es van iniciar llavors gestions amb el Centre de Coordinació Policial d’Irun (CCPA), i es va aconseguir esbrinar la seva localitat de residència i el Col·legi on estudiava, mitjançant el qual es va aconseguir el telèfon dels seus pares.

Després de contactar amb els pares, que no s’havien adonat de la manca de el menor i ja es trobaven pròxims a Madrid, se’ls va informar de la situació per tranquil·litzar-los i van tornar per recollir al seu fill.

Durant el temps que el menor va romandre a Burgos, va estar atès pels guàrdies civils de seguretat ciutadana, i de l’equip d’atenció a la dona i als el menor (EMUME) de la UOPJ de la Comandància de Burgos.

El nen es va mostrar molt agraït amb l’afecte i suport dels guàrdies civils, fins al punt que els va escriure una emotiva carta d’agraïment amb un dibuix.

Cal recordar que a través del telèfon 062 o de servei d’alertes app Alertcops es pot comunicar qualsevol informació o col·laboració en l’àmbit de la seguretat ciutadana.

Port de Tarragona