Detectat un nou frau bancari en què els estafadors es fan passar per una oficina de Correos per obtenir dades bancàries

Els Mossos d’Esquadra han detectat una nova modalitat delictiva per cometre microestafes bancàries: els estafadors es fan passar per una oficina de Correos per obtenir dades bancàries de les víctimes i retirar del seu compte corrent petites quantitats de diners. En els darrers, els investigadors de la Policía de la Generalitat han detectat un augment de denúncies per estafes bancàries de petits imports seguint el mateix modus operandi. En total, s’estan investigant una vintena de casos, tot i que els mossos no descarten que pugui haver més víctimes. L’estafa consisteix en què les víctimes reben un correu electrònic o un SMS d’una oficina de Correos que els indica que no han pogut fer-li lliurement d’un paquet postal, ja que resten per pagar les taxes duaneres, les quals pugen a 1,17 euros. Per fer-ho han de pagar amb targeta bancària a través d’un enllaç electrònic que s’adjunta a continuació del missatge. Quan les víctimes fan el pagament amb l’esperança de poder rebre el paquet per només la contraprestació d’un euro, els estafadors retiren del compte bancari imports superiors, entre 45 i 60 euros, quantitat que no genera una alerta immediata dels estafats.

Port de Tarragona