Detenció de pel·lícula en un centre comercial d’Alcalá d’Henares per evitar el «passi» de 700 quilos de cocaïna

La Policia Nacional, en una investigació conjunta amb la delegada contra la Criminalitat Organitzada de Colòmbia, la Drug Enforcement Administration (DEA) i la Unitat contra el Crim Organitzat de la Policia de Macedònia de el Nord, han portat a terme una operació en la qual es ha avortat el lliurament de 700 quilos de cocaïna a Alcalá de Henares (Madrid). En l’operació han estat detingudes tres persones que van acudir a recollir la droga, entre elles el representant de l’organització macedònia destinatària de l’estupefaent. Dues persones més han estat arrestades a Macedònia.

Lliurament al pàrquing

Des del passat estiu, agents de la Delegada contra la Criminalitat Organitzada de Colòmbia, en col·laboració amb la DEA, van detectar una sèrie de contactes entre un grup criminal de Macedònia de el Nord i organitzacions criminals colombianes productores de cocaïna. Els investigats havien acordat l’enviament de 700 quilos de cocaïna per via marítima a través d’Espanya per a la seva posterior distribució a diferents països europeus.

Gràcies a l’intercanvi d’informació entre Espanya, Colòmbia, Estats Units i les autoritats de Macedònia de el Nord, es va iniciar una investigació per determinar i identificar les persones involucrades en la compravenda de la substància il·lícita abans de la seva distribució en el mercat. Fruit d’aquesta investigació es va saber que el principal responsable s’havia desplaçat fins a Espanya i intensificat les reunions amb el personal encarregat de la logística per realitzar la recollida de la cocaïna.

Les indagacions realitzades van permetre esbrinar que els investigats es disposaven a recollir la partida de droga després d’adquirir diversos efectes en una botiga de material esportiu. Per a això es van desplaçar fins al pàrquing d’un centre comercial d’Alcalá d’Henares, on estaria estacionada una furgoneta carregada amb la cocaïna. L’ampli dispositiu de vigilància desplegat pels investigadors a la zona va permetre interceptar-quan es disposaven a recollir la droga.

De manera coordinada, les autoritats de Macedònia de el Nord van detenir dues persones al seu país, una d’elles el germà d’un dels detinguts a Espanya. L’operació, que continua oberta, ha estat coordinada per la Fiscalia Antidroga de l’Audiència Nacional i el Jutjat d’Instrucció nº 5 d’Alcalá d’Henares.

Port de Tarragona