Els Bombers fan sis rescats de muntanya amb helicòpter aquest diumenge

Rescat efectuat a Setcases aquesta tarda per Bombers.

ACN.- Els Bombers de la Generalitat han rescatat amb helicòpter aquest diumenge sis persones en zones de muntanya per diverses lesions, cap d’elles greu. A la Val d’Aran han fet tres rescats, tots tres a Naut Aran, al Ripollès, dos, un parapentista i un home que anava amb raquetes de neu, i al Cap de Creus, una altra dona.
A Naut Aran, a la zona del Montgarri, s’han traslladat amb helicòpter i amb poca estona de diferència dues dones lesionades fins a l’hospital de Vielha. A les 13.10 hores una dona de 53 anys s’havia fet mal al turmell mentre caminava per una pista forestal. A les 13.47 hores una dona de 47 anys que es trobava al costat del refugi presentava una possible fractura al braç. A les 14.41 hores, en una zona fora pistes de Vaquèira, l’helicòpter també ha evacuat fins a l’hospital de Vielha un home de 23 anys amb politraumatismes.

A Setcases (Ripollès), a les 13.41 hores, s’ha evacuat amb helicòpter un home de 40 anys que ha caigut mentre feia una travessa amb raquetes de neu de Vallter al pic del Gra de Fajol Petit. Ha relliscat per la neu uns 100 metres. Presentava policontusions, i hi han hagut de treballar el grup d’emergències mèdiques i el GRAE dels Bombers. Ben a la vora, a la zona de Puig Estela, a Pardines (Ripollès), un helicòpter dels Bombers, juntament amb GRAE i GEM, han rescatat a les 14.41 hores un parapentista ferit a la cama en el moment d’enlairar-se. Els Bombers l’han traslladat fins a l’ambulància del SEM.

A les 14.20 hores un helicòpter, el GRAE i el GEM també han rescatat una dona accidentada en una zona de roques del Cap de Creus (Alt Empordà), entre Rostella i Murtra, al terme municipal de Roses. El SEM l’ha evacuat amb policontusions.

A més a més, els Bombers recorden que des de dilluns passat està tancat el camí de Sant Miquel, al parc natural de Montserrat, a causa d’un despreniment. Es prohibeix agafar aquest camí i es recomana als senderistes que busquin camins alternatius com el de la Santa Cova o el del Pas dels Francesos.

Port de Tarragona