Mossos desarticulen una banda d’albanesos acusats de 27 robatoris a domicilis del Vallès i el Baix Llobregat

La DIC (Divisió d’Investigació Criminal) dels Mossos d’Esquadra ha desarticulat un grup criminal dedicat al robatori amb força a domicilis i n’ha aclarit 27 delictes de robatori amb força. L’operatiu policial ha permès detenir quatre homes, d’entre 32 i 34 anys i de nacionalitat albanesa, als quals se’ls considera presumptes autors dels robatoris a domicilis de Terrassa, Sant Esteve Sesrovires, Cerdanyola del Vallès, Llinars del Vallès i Tona.

La investigació es va iniciar el 25 d’octubre, quan diversos veïns van alertar al 112 que havien vist un home amb una actitud estranya al parc del comunitari de l’immoble.

Un agent fora de servei que també va detectar la presència d’aquest home i es va apropar per identificar-lo, però aquest en veure’s sorprès per l’agent el va empentar i va intentar fugir del lloc. L’agent, però, el va reduir fins que una dotació policial va arribar i se’l va portar detingut a comissaria.

Els policies, gràcies a les indagacions policials, van determinar que l’home acompanyava a altres dues persones que havien violentat dos pisos de l’immoble. Els lladres havien escalat pels balcons, havien forçat les portes exteriors i s’havien endut joies, diners i altres objectes de valor dels dos domicilis.

Fruit de la investigació els agents van constatar que els tres homes formarien part d’un grup criminal integrat per sis persones especialitzat a cometre aquest tipus de fets delictius. Tots ells de nacionalitat albanesa i que haurien fet d’aquesta activitat delictiva la seva forma de vida.

El grup sempre actuava d’una manera metòdica i sistemàtica per dur a terme els robatoris. Només tres membres del grup es desplaçaven en vehicle fins a la zona escollida per actuar. Un feia les tasques de conductor, mentre que els altres dos vestits amb roba fosca s’amagaven a la part posterior del cotxe, per tal de no ser detectats per les càmeres de seguretat que trobessin durant el desplaçament.

Un cop havien arribat a la zona escollida per actuar, feien una parada en una zona boscosa o aïllada dels habitatges escollits per assaltar. En aquest moment i aprofitant les últimes hores de sol del dia, les dues persones que estaven amagades als seients posteriors baixaven del vehicle per aproximar-se a peu fins als objectius.

El conductor marxava de la zona d’actuació per esperar-se durant hores, en una zona allunyada del punt d’arribada, mentre els altres violentaven els domicilis.

El punt de recollida l’establien en un lloc diferent del d’arribada, en un lloc proper a una via ràpida de sortida i de difícil detecció per patrulles o controls policials.

Després els tres lladres, amb el botí, tornaven al seu domicili del carrer Perafita de Barcelona.

Davant aquests fets, el dia 18 de desembre es va establir un operatiu policial que va permetre detenir tres membres més del grup, altres dos membres haurien marxat pocs dies abans fora de l’Estat espanyol.

El mateix dia els policies van realitzar l’entrada i escorcoll al domicili dels arrestats a Barcelona. Al pis els agents va localitzar diferents objectes i indicis que relacionarien els arrestats amb altres 25 robatoris en diferents domicilis de Terrassa, Sant Esteve Sesrovires, Cerdanyola del Vallès, Llinars del Vallès i Tona. Tots arrestats, després d’haver passat a disposició judicial, es troben en presó provisional.

Port de Tarragona