Una dona i dues nenes moren sepultades per una allau als Alps

Una dona i dues nenes de set anys van morir en una allau mentre esquiaven als Alps italians. La dona, de 35 anys, era la mare d’una de les nenes, segons informes en mitjans italians. Tots tres, de nacionalitat alemanya, estaven esquiant a uns 2.400 m (7.900 peus) per la glacera Val Senales al Tirol de Sud, prop de la frontera amb Àustria.

Un equip de 70 treballadors i tres helicòpters van ajudar a recuperar els cossos en una operació de recerca que va durar diverses hores, ja que la zona a cercar mesurava 150 metres d’ample per 1.000 de llarg.

Els informes diuen que dues víctimes van morir al lloc, mentre que una de les nenes va ser traslladada en avió a l’hospital però va morir en el camí. Dos esquiadors de el mateix grup -entre ells el pare d’una de les nenes i un germà de 11 anys, van resultar ferits però van poder sobreviure.

En els últims dies s’han registrat altres incidents d’aquest tipus en aquesta zona dels Alps, encara que en tots els casos els afectats van poder ser rescatats a temps.

Port de Tarragona