Mor la nena de Girona a qui la seva mare ha confessat haver ofegat a la banyera

Els Mossos porten la dona de nou al pis per reconstruir el crim

Mossos tornen al pis per reconstruir el crim. / Marina López

ACN Girona .- La nena de 10 anys a qui la seva mare ha confessat haver ofegat a la banyera ha mort a l’hospital Josep Trueta de Girona, segons han confirmat fonts de la investigació a l’ACN. Fonts judicials han informat que la mare estava separada i que no consten antecedents de violència dins la família.

Els equips mèdics han intentat reanimar a la menor i l’han traslladat en ambulància a l’hospital, però no han pogut fer res per salvar-li la vida. A les sis de la tarda, els Mossos han tornat a portar la mare al pis, a la Ronda Ferran Puig de la capital gironina, per fer la reconstrucció del crim amb la comitiva judicial, l’advocat de la dona i els agents de la divisió d’investigació criminal. A les quatre, la policia se l’havia endut emmanillada a la comissaria, on la forense l’ha explorat per comprovar .si estava en condicions de fer la inspecció ocular.
Els fets han passat en un pis situat al número 28 de la Ronda Ferran Puig, a tocar de la Devesa de Girona. Cap a les dues de la tarda, la mare ha trucat al 112 i ha dit que havia mort la seva filla ofegant-la a la banyera. Segons ha explicat, ho havia fet feia una mitja hora.

Fins al lloc s’hi han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat tres ambulàncies medicalitzades. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la policia catalana s’ha fet càrrec de la investigació, que tutelarà el jutjat d’instrucció 1 de Girona (en funcions de guàrdia).

A les quatre de la tarda, els Mossos d’Esquadra s’han endut emmanillada la mare, una dona de nacionalitat espanyola. Segons fonts properes a la investigació, els efectius d’emergències han estat intentant reanimar la nena i poc abans de les cinc, l’han traslladada amb ambulància fins a l’hospital Josep Trueta. La nena, que té 10 anys, ha mort a l’hospital.

Aquest cas ha tingut lloc, precisament, dues setmanes després que dues nenes de 5 i 6 anys apareguessin mortes en una casa de Salitja, un nucli de Vilobí d’Onyar (Selva). La seva mare es va llançar davant d’un camió a l’autopista AP-7 a Salt. Els Mossos d’Esquadra van localitzar una aixada a la casa –tot apunta que era l’arma del crim- i investiguen si la dona va matar les seves filles.

El TSJC ha comunicat que la magistrada d’Instrucció 1 de Girona, en funcions de guàrdia, ha rebut comunicació a les 16:00 d’avui de la mort violenta d’una menor de 10 anys a mans de la seva mare al domicili familiar. La magistrada ha acudit amb la resta d’integrants de la comissió judicial (fiscal, forense, lletrada de l’administració) i en el moment d’arribar la menor era traslladada pels serveis d’emergència a l’hospital Josep Trueta. La magistrada ha procedit a la reconstrucció dels fets  amb la dona com a detinguda. La diligència s’ha practicat sense incidents. La mare de la nena queda sota custòdia policial fins que es procedeixi a la seva posada a disposició judicial.

Una mare de Girona, detinguda després de trucar al 112 dient que ha ofegat la seva filla a la banyera

 

Port de Tarragona