Paramilitars van fingir ser músics per ocultar en una caixa d’instruments a l’ex-president de Renault-Nissan

Carlos Ghosn va aconseguir sortir del Japó i actualment es troba al Líban, on va arribar en un avió privat des de Turquia.

Carlos Ghosn

L’expresident de Nissan Carlos Ghosn va poder sortir del Japó, on es trobava en llibertat provisional vigilada, gràcies a un grup paramilitar que va organitzar l’operació que li va permetre escapar-se de la justícia nipona. Així ho afirma la cadena de notícies libanesa MTV. Ghosn ha confirmat avui que es troba al Líban i va assegurar que ha decidit fugir del Japó per no ser un «ostatge» de la justícia nipona. «No m’he fugat de la Justícia, m’he escapat de la injustícia i de la persecució política», va afirmar Ghosn en un comunicat.

Segons les mateixes fonts, l’ex directiu de el grup automobilístic, va celebrar a casa de Tòquio – on es trobava en arrest domiciliari vigilado- una festa nocturna. Allí va acudir un grup de músics que van fingir tocar a l’interior, però el que van fer va ser deixar passar el temps -ho habitual en una festa d’aquestes característiques- i a l’sortir van ocultar en una caixa d’instruments a Carlos Ghosn. Posteriorment, van acudir a l’aeroport. Es desconeix com va poder accedir a un avió privat que el va portar primer a Turquia i, posteriorment, a l’Líban, on es troba en l’actualitat.

«Estic ara al Líban. Ja no sóc més un ostatge d’un sistema judicial japonès parcial on preval la presumpció de culpabilitat», afegeix Ghosn, de 65 anys i fins a l’any passat una de les figures més poderoses de el sector de l’automoció a nivell mundial.

Ghosn, que va ser detingut per primera vegada el 19 de novembre del 2018, estava en llibertat sota fiança des del 25 d’abril passat. S’enfronta a quatre acusacions per suposades irregularitats financeres durant la seva gestió a l’capdavant de Nissan Motor.

Port de Tarragona