La Policia Nacional evita què cinc delinqüents espanyols perpetrin un robatori al Museu de Château de Fontainebleau, a França

La Policia Nacional ha evitat un robatori al Museu Xinès de el Castell de Fontainebleau (França), amb la detenció de sis persones -cinc de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat xinesa-. El robatori anava a ser perpetrat per encàrrec a la fi de el passat mes de desembre. Gràcies a la cooperació policial, la informació va ser traslladada a les autoritat franceses aconseguint la detenció de sis persones, entre elles un reconegut alunicero espanyol.

La investigació va començar quan agents espanyols van tenir coneixement de la possibilitat que delinqüents espanyols estiguessin organitzant un robatori en un museu a França, que tindria lloc a finals del mes de desembre. La informació, i les diverses ampliacions que van ser sorgint, van ser remeses a les autoritats franceses iniciant-se una cooperació policial entre els agents dels dos països.

Les gestions van permetre esbrinar la presència en territori francès de diversos individus espanyols que, contínuament, es reunien amb individus asiàtics en un hotel de la localitat francesa de Nemours. Els agents van identificar a un d’ells i van comprovar que es tractava d’un delinqüent molt conegut a Espanya, amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni.

La investigació va constatar els continus desplaçaments dels investigats a la localitat de Fontainebleau, realitzant reconeixements al Castell d’aquesta ciutat on es troba el Museu xinès de l’Emperadriu eugènica, lloc on es troben nombroses i molt valuoses obres d’art xinès, fonamentalment art decoratiu com gerros i figures. A més, es va constatar com els investigats adquirien robes fosques i material específic -picos, destrals, material oxitall o destornilladores- i sostreien dos vehicles per culminar el robatori al museu.

Finalment, el passat dia 28 de desembre es va procedir a l’arrest dels sis investigats -cinc de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat xinesa-, tramitant diligències per part de les autoritats franceses.

Port de Tarragona