Els vehicles Ford alertaran als conductors dels perills invisibles que pot haver darrere de corbes o girs

Ford incorpora als seus cotxes connectats un sistema d’Informació sobre Riscos Locals (Local Hazard Information o LHI) que permetrà conèixer amb antelació una situació de perill que pugui existir en el trajecte i que no són visualitzats pel conductor en aquest moment. En moltes ocasions, conèixer el que ens espera a la volta de la cantonada és útil; però per als conductors aquesta informació pot ser crítica. Ara, gràcies a la nova tecnologia que Ford incorpora als seus cotxes connectats, és una realitat innovadora per a la seguretat a la carretera.

La Informació sobre Riscos Locals (Local Hazard Information o LHI) és un pas significatiu en el viatge cap a una infraestructura de transport connectada, a l’ajudar els conductors per preparar-se i potencialment evitar perills en el camí *. Quan els cotxes que van per davant es troben frenades sobtats, accidents o càrregues bolcades en la seva ruta, el conductor que es troba darrere i possiblement fora de la vista, rep una advertència anticipada. Aquesta informació també inclou des tempestes de calamarsa inesperades fins inundacions sobtades o fins i tot esllavissades de terra.

Els factors desencadenants de sistema provenen del que està succeint en els cotxes que van per davant. Podria ser que s’hagin activat els coixins de seguretat, que els llums d’advertència de perill estiguin parpellejant o que els eixugaparabrises estiguin en funcionament. Els anteriors sistemes d’alerta d’incidents de trànsit es basaven en els conductors per aportar la informació que generava les alertes. LHI funciona de forma autònoma, sense necessitat d’interacció de l’conductor, per generar informació i emetre advertències. A més, els riscos només apareixen a la pantalla de l’quadre de comandament si és probable que l’incident ens afecti: LHI està dissenyat per a ser més beneficiós per als conductors que la informació sobre riscos dels sistemes de radiodifusió actuals, que sovint envien notificacions que no són rellevants.

Disponible de forma estàndard i gratuïta durant el primer any en el nou Ford Puma **, la tecnologia LHI s’està implementant en més de el 80 per cent de la línia de vehicles de passatgers de Ford per a finals d’aquest any 2020. De manera significativa, no només es beneficiaran aquells que viatgen en vehicles Ford, ja que la informació enviada es pot utilitzar per alertar els conductors dels vehicles d’altres fabricants i viceversa.

Com funciona

Els sensors monitoritzen activitats com la frenada d’emergència, els llums antiboira i el control de tracció per detectar condicions climàtiques adverses o l’estat de la carretera. Les dades d’aquestes activitats es calculen per determinar la ubicació de l’perill i si ha passat un accident de trànsit.

El vehicle proporciona actualitzacions de forma automàtica a través d’una connexió segura a ‘el núvol’ utilitzant el mòdem FordPass Connect. El partner tecnològic de Ford, HERE Technologies, opera la plataforma central basada en aquest núvol comú que recopila informació de múltiples marques de vehicles, regida per un acord entre empreses.

Com més cotxes estiguin connectats a la xarxa, més gran serà l’eficiència de sistema. Quan molts vehicles generen la mateixa advertència, altres en les rodalies reben informació d’incidents del núvol a través de la xarxa cel·lular, el que permet als conductors reduir la velocitat o prendre les mesures adequades.

S’obté informació addicional de les bases de dades d’incidents dels organismes públics i els informes de trànsit, per proporcionar als conductors més advertències anticipades, inclòs quan s’acosten a vehicles que condueixen pel costat equivocat de la calçada, animals o vianants en la carretera i obres a la via.

«El que fa diferent la Informació sobre Riscos Locals és que són els cotxes els que estan connectats a través d’Internet de les coses (IOT, per les sigles en anglès), no depèn d’aplicacions de tercers. Aquest és un important pas endavant. les advertències són específiques, rellevants i personalitzades per a tractar d’ajudar a millorar un viatge en concret «.

Port de Tarragona