Forta explosió en una empresa de la petroquímica de la Canonja que deixa un mort, sis ferits i un desaparegut

Foto: David Serra

Una explosió i un incendi de grans dimensions afecta una empresa química de polígon sud de Tarragona s’ha sentit en diversos municipis cap a tres quarts de set de la tarda d’aquest dimarts. Segons informa TV3, a conseqüència de l’explosió s’hauria produït l’ensorrament parcial d’un edifici de Torreforta, on s’hauria produït una víctima mortal. A més, el sostre d’un supermercat també s’hauria ensorrat.

L’explosió va causar flames de grans dimensions i de moment s’han traslladat sis ferits amb cremades greus i es troba en parador desconegut un dels treballadors. De moment, es desconeixen les causes i l’afectació. Els Bombers destinat vint dotacions, que estan treballant a la zona. Protecció Civil ha activat el pla d’emergències per risc químic, Plaseqcat, en fase d’alerta, i ha recomanat a la ciutadania de la Canonja i Vila-seca que es confinin a casa seva, amb les portes i les finestres tancades. A altres municipis propers on prèviament havien demanat el confinament, Protecció Civil només recomana en cas que molesti el fum. També ha informat que no hi ha constància que hagi núvol tòxic. El SEM ha activat el protocol d’incident de múltiples víctimes i diverses unitats dels serveis especialitzats.

Per la seva banda, els Mossos han enviat totes les dotacions disponibles i recomanen no acostar-se a la zona.

Afectacions en trens i carreteres

Com a conseqüència de l’explosió i posterior incendi, i a petició de les autoritats, s’ha interromput la circulació de trens en els trams que van de Tarragona a Reus i de Tarragona a Port Aventura. En concret, aquesta restricció afecta les línies R-13, R-14, R-15, R-16, R-16, RT-1 i RT-2.

Pel que fa a les carreteres, el Servei Català de Trànsit demana evitar en la mesura del possible circular a la zona afectada, especialment a la N-340 i la C-31b. També reclama seguir les indicacions dels cossos d’emergències.

 

 

Port de Tarragona