Set detinguts a Tarragona per estafar per Internet amb falses vendes que mai rebien els compradors

archivo

La Policia Nacional ha desmantellat mitjançant 7 detencions a un grup organitzat dedicat a la comissió d’estafes a través d’Internet, mitjançant vendes fraudulentes de vehicles de motor o prestació de serveis com la compravenda de productes anunciats en pàgines web que actuava a Tarragona. Segons informa el cos policial, les víctimes es posaven en contacte amb els detinguts per arribar a un acord econòmic pels productes publicitats, ingressaven l’import econòmic en un compte bancari i mai van rebre els productes adquirits.

L’operació policial es va iniciar al mes de juliol de 2019 quan els agents van tenir coneixement d’un seguit de denúncies tramitades en diferents localitats com Palma de Mallorca, Gijón, Jaén i Tarragona, en què es denunciava delictes d’estafa comesos a través d’Internet .

Els detinguts utilitzaven un compte bancari a nom d’una persona discapacitada intel·lectualment a la qual havien captat i enganyat perquè els atorgués un poder notarial per així poder operar en nom seu, rebent les transferències fraudulentes, així com per a sol·licitar préstecs bancaris i per a l’adquisició de telefonia mòbil.
Els denunciats van arribar a amenaçar a un dels socis de la Notaria on es va realitzar el poder notarial amb publicitar una mala imatge de la mateixa exigint una quantitat de 30.000 euros, no arribant a produir-se el mateix per la intervenció policial.
Dos dels detinguts ocupaven un habitatge sent denunciats per impagament per la propietària abandonant l’habitatge i causant uns danys a la mateixa per un valor de 4.500 euros.

Les set persones han estat detingudes a Tarragona, sent totes elles de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors dels delictes d’estafa, usurpació d’estat civil, falsedat documental, apropiació indeguda, usurpació d’habitatge, danys i amenaces condicionals i que haurien ocasionat un perjudici econòmic a les víctimes de 43.531,24 euros.

L’operació ha estat desenvolupada per agents de la UDEF dependent de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona.
S’adjunta fotografia.

Port de Tarragona