Detenen 16 membres d’una banda internacional que controlava locals d’oci de Mallorca, Barcelona, ​​Lleida, Girona, Madrid i Tenerife

CNP

Agents de la Policia Nacional, en una operació que ha comptat amb la col·laboració de l’Europol i la BKA alemanya, han detingut 16 persones, entre les quals es troben tots els membres de el grup “United Tribuns Nomads Spain” que operava a Espanya sota la aparença de legalitat per controlar el tràfic de drogues a Mallorca mitjançant l’enfrontament violent amb altres grups rivals.

United Tribuns Nomads Spain, de recent fundació és Espanya, forma part d’una àmplia estructura internacional amb els capítols Unitd Tribuns World, United Tribuns Nomads i els capítols nacionals dels EE. UU., Alemanya, Àustria, Bòsnia, Bulgària, Dinamarca, França, Itàlia, Suïssa, Tailàndia i Turquia, els membres, més de 1700, es troben vinculats a el tràfic de drogues, a l’explotació de dones per a la prostitució i a l’ajust de comptes amb bandes rivals.

Inauguranción de la seva Clubhouse a Mallorca

La investigació va començar quan va ser detectada la inauguració de l’Clubhouse o seu de United Tribuns Nomads Spain a l’illa de Mallorca, comptant els seus membres amb múltiples antecedents per delictes violents i contra la salut pública, així com per dedicar-la majoria d’ells a exercir tasques de seguretat en els locals d’oci i prostíbuls de l’illa, tasca que facilitaria el control per part de l’organització d’aquests establiments i, per tant, el subministrament de substàncies estupefaents en aquest tipus d’ambient.

Després de la creació del primer capítol a Palma de Mallorca s’han anat succeint la creació d’altres capítols supporters al llarg de la península, mostrant un creixement exponencial, detectant la seva expansió a Barcelona, ​​Lleida, Girona, Madrid, Tenerife i estant en marxa la futura creació d’un capítol a València.

Part de l’lucre econòmic resultant de la realització d’aquests il·lícits penals servia per finançar les seves activitats dins de diferents grups vinculats amb l’extrema dreta radical i violenta, concretament relacionats amb grups ultra esportius de futbol i organitzacions neonazis que difonen postulats ideològics basats en prejudicis contra diferents col·lectius minoritaris vulnerables.

L’organització criminal funcionava sota l’aparença de legalitat proporcionada per una associació legalment constituïda amb funcionament, jerarquia piramidal i estètica (rituals, armilles de cuir, pegats militars, tatuatges, etc.) similar a la de conegudes bandes moteres com Àngels de l’Infern o Satudarah .

De fet, el control del territori i de les portes de les discoteques i prostíbuls, principalment a la zona de l’Arenal de Mallorca, els va portar a la rivalitat, mitjançant enfrontaments violents, amb altres tribus urbanes que operaven a l’illa, aconseguint d’aquesta manera que sigui la droga amb la que ells comercialitzaven i no una altra la venuda en aquests ambients.

Importació de productes químics i substàncies estupefaents per a la fabricació de drogues sintètiques

Durant els registres practicats va ser descobert un laboratori de speed i ketamina ocult al traster utilitzat per una de les persones de més confiança de l’líder de la banda, sent-li confiscat una gran quantitat de productes químics i al voltant d’1 quilogram de cocaïna. Els productes necessaris per a l’elaboració de les drogues de síntesi dels obtindrien de països de Centre- Europa, des d’on els importarien mitjançant l’ús de transportistes a sou. Així, fruit de la cooperació internacional va ser possible aturar l’enviament d’1,5 litres d’un líquid amb principi actiu d’amfetamina amb destinació a Palma de Mallorca, quantitat que se sumaria a la d’un altre litre descobert durant els registres. Així mateix els va ser intervingut 1 quilogram de cocaïna i una important quantitat de caixes d’anabolitzants.

Enfrontament amb altres traficants de drogues

El cada vegada més fort assentament a Mallorca els va portar a atrevir-se a robar a altres organitzacions criminals dedicades a el narcotràfic, mitjançant la modalitat de robatori coneguda com “bolcades”, per mitjà de la qual els integrants de l’organització es feien passar per membres de la Policia per detenir i apropiar-se de l’enviament de drogues controlat per grups rivals.

Així mateix, els membres de l’organització criminal no dubtaven a realitzar aquestes accions mitjançant l’ús de la violència i intimidació, comptant amb 4 pistoles detonadores, susceptibles de ser modificades per fer foc real, compatibles amb els més de cent cartutxos de calibre 9 mil·límetres parabellum intervinguts.

En aquest sentit, durant els registres els va ser confiscat divers material d’equipament policial com plaques de Policia Nacional, de Guàrdia Civil i uniformes de Policia Local dels que feien ús amb aquests fins, així com balises GPS per instal·lar a les organitzacions criminals rivals i controlar els seus moviments, t

Port de Tarragona