Detingut un conductor a l’Alt Penedès per fugir d’un control a la C-15, envestir un cotxe patrulla i ferir dos mossos

A la foto es poden veure els danys ocasionats a un dels vehicles de Mossos en un fet similar ocorregut a Esplugues de Llobregat el 23 de gener de 2019.

Els Mossos d’Esquadra van detenir durant la matinada del divendres 17 de gener un conductor per fugir d’un control a la C-15 a l’Alt Penedès, circular de manera temerària durant la persecució policial –fins i tot pel nucli urbà de Vilanova i la Geltrú-, envestir un cotxe dels Mossos i ferir lleument dos agents. L’infractor, de 23 anys i veí d’Avinyonet del Penedès, no té carnet de conduir i acumula 12 antecedents similars en els darrers vuit anys. A banda, en l’escorcoll del vehicle els agents van trobar 78 grams de marihuana. Els fets van tenir lloc a la 01.15 hores del divendres quan una patrulla de trànsit que realitzava un control dinàmic a la C-15 va veure com un vehicle, en adonar-se de la presència policial, feia una maniobra brusca de canvi de sentit i intentava fer-se escàpol.
Fugida temerària pel centre de Vilanova i la C-15

Durant la fugida, el conductor va fer cas omís de totes les indicacions lluminoses i sonores dels agents perquè aturés el vehicle, fugint a gran velocitat i sense respectar cap tipus de senyalització de la via. En entrar al nucli urbà de Vilanova i la Geltrú, l’infractor va posar en repetides ocasions en greu risc la resta d’usuaris de les vies per on va circular. Finalment, el conductor del vehicle fugit va col·lidir amb un vehicle policial a la C-15, al punt quilomètric 13, on se li va poder tallar definitivament el pas. Quan va veure que li era impossible continuar fugint, encara va intentar un canvi de conductor amb una de les tres persones que li acompanyaven a l’interior del vehicle, amb la intenció d’eludir la seva responsabilitat pels fets.

Dos agents de Mossos ferits lleus

Com a resultat de les envestides voluntàries amb el vehicle infractor, un cotxe dels Mossos va patir greus danys materials i dos agents van resultar amb ferides lleus. Quan finalment els agents van escorcollar el vehicle aturat van trobar 78 grams de marihuana, així com estris pel seu consum, van comissar-ho tot i van denunciar el conductor per tinença de substàncies estupefaents. L’arrestat acumula fins a 12 antecedents des del 2012 per fets de la mateixa tipologia: set vegades per conducció temerària, una per conduir sota els efectes de l’alcohol i sempre per conduir sense haver obtingut mai el permís corresponent. El detingut passarà en breu a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Vilafranca del Penedès.

Port de Tarragona