París i Melbourne confirmen els primers casos de coronavirus a Europa i Austràlia

La ministra de Sanitat de França, Agnès Buzyn, ha confirmat aquest divendres els dos primers casos de coronavirus a Europa, mentre a Austràlia també es confirmava el primer hospitalitzat pel virus. Les dues persones contagiades estan hospitalitzades a París ia Bordeus, segons ha explicat en roda de premsa i han recollit els mitjans francesos. Posteriorment s’ha confirmat un tercer cas, relacionat amb un dels dos primers i hospitalitzat també a la capital francesa. Les tres persones havien viatjat a la Xina. Aquest divendres s’han descartat dos possibles casos a l’Estat, dues persones procedents de la província xinesa de Wuhan, on s’ha iniciat l’epidèmia.

Per la seva banda, la ministra de Salut, Jenny Mikakos, va confirmar que el primer cas de coronavirus a Austràlia és un ciutadà xinès d’uns 50 anys que havia tornat a Melbourne des de Wuhan a la Xina el 19 de gener.

Port de Tarragona