Condemnen el regidor del PPC per Barcelona, Josep Bou, per agafar del coll a una persona durant una processó

Josep Bou en un acte al mes de novembre passat. / Gerard Artigas

El magistrat Santiago García García, titular del jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona, ha condemnat el regidor del PPC a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, per un delicte lleu de maltractament físic a una persona que el va increpar el 15 de setembre passat. La pena imposada és d’una multa d’un mes amb una quota diària de sis euros.

Segons relaten els fets de la sentència, Bou participava en una processó que entrava a la catedral amb motiu de les festes de La Mercè. Un home, col·laborador habitual del centre de culte, va veure que la banda de música tocava un himne que li va semblar marcial i va protestar dient que “només els falta la cabra” i que “amb aquell ritme no poden entrar a la catedral”. Bou es va girar molest, i com que l’home interrompia el pas, li va ordenar que marxés. Com que no li va fer cas, el va agafar pel coll i va intentar apartar-lo, fins que va arribar la Guàrdia Urbana, es relata a l’apartat dels fets de la sentència, facilitada pel TSJC.

L’home va ser atès al CAP Peracamps, on se li va diagnosticar una “contusió al coll per compressió”. La fiscalia demanava l’absolució de Bou. El magistrat conclou que Bou va admetre l’enfrontament verbal, “sense transmetre convicció judicial suficient sobre l’agressió. “S’aprecia certa inseguretat en referir que no va haver agressió ni contacte física”, afegeix.

Port de Tarragona