Seat llança el nou Seat León inspirat en Barcelona i amb una inversió de més de 1.100 milions d’euros

Carsten Isensee, presidente de Seat, amb el nou model. / Marta Casado Pla

Marta Casado Pla/ Martorell .- La companyia automobilística Seat ha invertit més de 1.100 milions d’euros en el nou model del Seat León, presentat aquest dimarts a les instal·lacions de Martorell. Aquesta gamma va ser la més venuda a Espanya el 2019 per cinquè any consecutiu, amb 35.847 vehicles. A escala global, la companyia ha venut 2,2 milions d’unitats durant les tres generacions anteriors. «El Seat León és el nostre model més venut i volem continuar amb la seva gran trajectòria», ha assegurat el president en funcions i vicepresident de Finances i IT de Seat, Carsten Isensee. En termes generals, la companyia ha anticipat un 2020 marcat per la moderació del mercat europeu i la legislació per reduir les emissions.
«L’any passat no vam veure un creixement en els motors del mercat europeu, i aquesta tendència seguirà», ha afirmat el vicepresident executiu comercial de Seat i conseller delegat de Cupra, Wayne Griffiths. En segon lloc, el directiu s’ha referit a les necessitats de complir amb les emissions com un «repte per a la indústria» i ha parlat de la «incertesa» dels compradors davant aquesta situació.

«Hi haurà canvis, però estem molt ben preparats, amb sis cotxes elèctrics», ha assegurat Griffiths. Preguntat sobre si seria el nou conseller delegat de la companyia, el directiu ha tirat pilotes fora. «Jo segueixo sent vicepresident executiu comercial i conseller delegat de Cupra», ha assegurat. Griffiths ha manifestat sentir-se «molt feliç» i estar «molt motivat» amb el projecte.

Any «rècord»

L’any passat va ser un any «rècord» per a la companyia, amb més de 570.000 vehicles venuts al món, un increment del 10,9% respecte a l’exercici anterior i el volum més alt de la seva història. A les plantes de Martorell, la companyia en va produir més de 500.000.

«És el tercer any consecutiu que la companyia registra un creixement de més del 10% i el segon any rècord», ha afirmat Griffiths. El 2019, l’empresa també va batre un «rècord històric» a Alemanya, assolint una quota de mercat del 4%.

A escala global, el Seat León es va mantenir a les portes de la renovació com a vehicle més venut amb més de 150.000 unitats entregades, tot i haver caigut un 4,1%. Després de tres anys creixent a doble dígit, el conseller delegat de Cupra ha assegurat que 2020 serà «un gran repte» per a la indústria automobilística.

A l’Estat, l’empresa automobilística va vendre 119.982 vehicles, un 4,3% més que l’any passat i la xifra més elevada dels últims deu anys. Seat León va ser el model més venut a Espanya, amb un total de 35.847 unitats.

«Inspirat en Barcelona»

Una de les principals característiques del nou model de Seat León és, segons els directius de la companyia, el disseny. Griffiths ha assegurat que es tracta del «millor León de la història» de la companyia i ha presumit de ser un cotxe «100% creat, desenvolupat i produït a Barcelona», «inspirat» també en la capital catalana.

El vicepresident executiu d’I+D de Seat, Axel Andorff, ha assegurat que es tracta del primer automòbil «completament connectat» de la marca. El cotxe permet als usuaris connectar els seus dispositius mòbils i, al mateix temps, mantenir-se connectats «amb el món digital».

En referència a la conducció autònoma, Andorff ha assegurat que no és «un dels grans focus» de Seat, a causa del perfil del comprador. Per la seva banda, Griffiths ha definit el Seat León com un «vehicle de conquesta».

Port de Tarragona